Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'na adaylık çalımı: Günü geldiğinde bakacağım

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'na adaylık çalımı: Günü geldiğinde bakacağım
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

CHP'de Ekrem İmamoğlu 23 Mart'ta yapılacak cumhurbaşkanı adaylığı ön seçimine hazırlanırken Mansur Yavaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Yavaş, İmamoğlu'na isim vermeden yüklenerek "Günü geldiği zaman ortama bakılır, Türkiye'nin o günkü şartlarına bakılır ve gerekirse bu konudaki fikrimizi bütün Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

CHP içinde cumhurbaşkanlığı yarışı seçimi beklemeden başladı. Aday belirlemek için yapılacak ön seçimde sadece Ekrem İmamoğlu aday oldu. Kuvvetli adaylardan biri olarak görülen Mansur Yavaş ise ön seçime katılmayacağını açıklamıştı. Bu ve devamındaki gelişmeler parti içinde, Yavaş-Özel-İmamoğlu üçgeninde bazı sorunların yaşandığı şeklinde yorumlandı.

"SEÇİME DAHA EN AZ 3 YIL VAR"

Gelişmeler dikkatle takip edilirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Beypazarı Belediyesi tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, dikkat çeken sözler sarf etti. Siyasi tartışmaların dışında kalmayı tercih ettiğini belirten Yavaş, "Siyasi tartışmaların dışında kaldık ve kalmaya da devam ediyoruz çünkü cumhurbaşkanlığı seçimine en az 2,5 veya 3 yıl, belki daha fazla var. Biz, öncelikle Ankara halkına hizmet etmeye davam edeceğiz. Dolayısıyla buradaki hizmeti aksatıp, daha günü belli olmayan cumhurbaşkanlığı seçimi için harekete geçmiş durumda değiliz" dedi.

Mansur Yavaş'tan Ekrem İmamoğlu'na adaylık çalımı: Günü geldiğinde bakacağım - 1. Resim

"GÜNÜ GELDİĞİNDE BAKACAĞIZ"

Yavaş şöyle devam etti: "Günü geldiği zaman ortama bakılır, Türkiye'nin o günkü şartlarına bakılır ve gerekirse bu konudaki fikrimizi bütün Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız. Önceliğimiz Ankara, önceliğimiz Ankara'da yaşayan insanların refahı."

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatan11 Mart 2025 19:50

CHP Baykaldan sonra Türkiye partisi olamadı. ülke menfaatlerine işlerde hep yer aldılar. Özgür özel senden mahalle muhtarı bile olamaz. Imamoğlu asla başkanlığı kazanamaz.

Sonraki Haber Yükleniyor...