Meteoroloji'den İstanbul dahil 15 ile sarı kodlu uyarı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor, seferler iptal edildi
Meteoroloji'den yeni hava durumu tahmin raporu geldi. Raporda, hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacağı belirtildi. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere 15 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Çok sayıda bölge ve ilde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına meydana geleceği belirtildi. Raporla birlikte, bazı deniz seferlerinin iptal edildiği duyuruldu. İşte bölge bölge, il il son hava durumu tahminleri...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Rapora göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Güneydoğu Anadolu ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Van ve Şırnak çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının ise yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi.
Yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Adana, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Bartın çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Aydın, Muğla çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağı vurgulandı.
İSTANBUL DAHİL 15 İLDE SARI KODLU ALARM
Hava sıcaklıklarının Marmara'nın batısında 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edildi. Öte yandan raporda, 16 il için sarı kodlu uyarı yer aldı.
Meteoroloji'nin son değerlendirmesine göre, başta İstanbul olmak üzere Aydın, Bilecik, Çanakkale, Kırklareli, Manisa, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli, Muğla ve Tekirdağ illeri sarı kodla uyarıldı.
KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI
Yağışların Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Adana, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Bartın çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Aydın, Muğla çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.
Rüzgarın ise Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Orta Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak devam edeceği ifade edildi. Meteoroloji'den gelen uyarı sonrası, ülkede deniz seferleri iptal edilmeye başlandı.
DENİZ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., bu gece yarısından itibaren saatteki hızı 75 kilometreyi bulması beklenen lodos fırtınası nedeniyle Çanakkale-Eceabat hattında bazı feribot seferlerini askıya aldı.
Buna göre Çanakkale-Eceabat hattında Eceabat’tan saat 04.00 ile 06.00 arasında, Çanakkale’den ise saat 05.00 seferleri iptal edildi. İşte bölge bölge, il il Meteoroloji'nin son hava durumu tahminleri:
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
BURSA 13°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı
EDİRNE 13°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
İSTANBUL 16°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı
KOCAELİ 12°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı
EGE
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
A.KARAHİSAR 3°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı
DENİZLİ 10°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı
İZMİR 14°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
MANİSA 13°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Akdeniz ile Adana çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
ADANA 13°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
ANTALYA 15°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kuvvetli, doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
HATAY 11°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MERSİN 14°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu, zamanla güney ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
ANKARA 5°C, 17°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu
ESKİŞEHİR 5°C, 18°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu
KAYSERİ 2°C, 17°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu
KONYA 6°C, 16°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu
BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Sinop dışında) yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
BOLU 8°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı
DÜZCE 9°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı
KASTAMONU 5°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı
ZONGULDAK 12°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Orta Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
AMASYA 6°C, 20°C
Parçalı bulutlu
SAMSUN 12°C, 25°C
Parçalı bulutlu
TOKAT 5°C, 18°C
Parçalı bulutlu
TRABZON 12°C, 20°C
Parçalı bulutlu
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Van ve Şırnak çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ERZURUM 0°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu
KARS -1°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu
MALATYA 5°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı
VAN 0°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR 5°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
GAZİANTEP 7°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) yağmur ve sağanak yağışlı
SİİRT 8°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
ŞANLIURFA 8°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı