Merih Demiral'ın bozkurtlu gol sevincine soruşturma! UEFA'nın kararına peş peşe tepkiler geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merih Demiral'ın bozkurtlu gol sevincine soruşturma! UEFA'nın kararına peş peşe tepkiler geliyor
Mhp, Haber

Gündem Haberleri

A Milli Takım'ın Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta yıldızlaşan Merih Demiral'ın gol sevinci çok konuşuldu. Bozkurtlu gol sevinciyle ilgili UEFA soruşturma başlatırken, UEFA'nın bu kararına Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi. AK Parti, MHP ve BBP'nin açıklamalarından sonra bir tepki de Dışişleri Bakanlığı'ndan da "Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir." tepkisi paylaşıldı.

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'ndaki son 16 tur maçında Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Mücadeleye attığı 2 golün dışında sevinirken yaptığı bozkurt işaretiyle damga vuran Merih Demiral oldu.

UEFA, Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapması hakkında soruşturma başlattı.

Merih Demiral'ın bozkurtlu gol sevince soruşturma! UEFA'nın kararına peş peşe tepkiler geliyor - 1. Resim

DIŞİŞLERİ: ALMANYA'DA YASKLI BİR SİMGE DEĞİLKEN...

Dışişleri Bakanlığı, Merih Demiral'a karşı açılan disiplin soruşturması hakkında açıklama yaptı.

Dışişleri'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımımız ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında dün (2 Temmuz) oynanan futbol maçının ardından UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması kabul edilemez.

Diğer taraftan, Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023’te yayımladığı raporda, her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve “bozkurt” işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir.

Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den UEFA'ya Merih Demiral tepkisi: Pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş - 1. Resim

BAHÇELİ: YANLI VE YANLIŞTIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merih Demiral'ın bozkurt işareti yaparak sevinmesi hakkında soruşturma başlatan UEFA'ya tepki gösterdi.

İşte sosyal medya hesabından açıklama yapan Bahçeli'nin ifadeleri:

"Dün akşam attığı gol ve oynadığı futbolla milletimizin takdirini ve haklı övgüsünü kazanan Merih Demiral evladımızın, gol sevincini Bozkurt işaretiyle paylaşması anlaşılan içimizde ve dışımızda pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş, bu suretle farklı arayış ve açıklamaların bahanesi olmuştur. Türk ve Türkiye husumeti aşikar olan dahili odakların yanı sıra UEFA’nın da bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır.

Merih evladımızın fileleri havalandırmasını müteakiben yaptığı Bozkurt işareti Türk milletinin dünyaya mesajı olup UEFA’nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur. UEFA’nın başlattığı soruşturmayı kınamakla birlikte sahadaki mücadelemizin masa başında heder edilmemesi için herkesin, her insanımızın sağduyulu ve soğukkanlı davranması milli bir zarurettir.

Her zeminde ülkemizin önünü kesmek, iç huzur ve barış ortamımızı bulandırmak isteyen fırsat düşkünlerinin tahrik ve tacizlerine kapılmamak ortak sorumluluğumuzdur."

BAKAN YERLİKAYA: YER YOK!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yabancı düşmanlığına, ırkçılığa ve nefret söylemine milli değerlerimizde, kültürümüzde ve inancımızda yer yoktur" dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yabancı düşmanlığına, ırkçılığa ve nefret söylemine milli değerlerimizde, kültürümüzde ve inancımızda yer yoktur. Tarihi ve kültürel bir sembol, ırkçılıkla bir tutulamaz. Bizim Çocuklar’ın Almanya’da elde ettiği başarı, suni gündemlerle gölgelenemez" ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ'DEN DE TEPKİ GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaşanan skandala tepki gösterdi. Çelik, "Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’ın Milli futbolcumuz Merih Demiral’ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez. Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa’da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır." dedi.

BİR TEPKİ DE DESTİCİ'DEN: HEPİMİZ BOZKURTUZ

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici de X hesabından şu tepkiyi dile getirdi:

"Bozkurt, Ergenekon’dan beri Türklerin sembolü olmuştur. Buna başka türlü anlamlar yüklemek yanlıştır. Rahatsızlıklarının asıl sebebi "Türk kimliğimiz", "İslam inancımız" ve Milli Takımımızın başarısıdır. UEFA,'nın Türkiye-Avusturya maçında bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlatmasını ve Almanya İçişleri Bakanı'nın konuyla ilgili verdiği demeci, "cahilce", "maksatlı" ve "art niyetli" buluyorum. Merih Demiral kardeşimizi, MilliTakımımızı ve milletimizi hedef alanlar bilsinler ki, Türküz, Müslümanız... Ve inşallah şampiyon olacağız. Hepimiz Merih’iz, hepimiz Bozkurtuz..."

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...