Erdoğan'dan Filistin için barış müzakereleri çağrısı: "İsrail'in ateşkesi bozmasına izin verilmemeli"

Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Erdoğan'dan Filistin için barış müzakereleri çağrısı: "İsrail'in ateşkesi bozmasına izin verilmemeli"
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Moğolistan Cumhurbaşkanı, 21 yıl sonra Türkiye'yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moğol lideri Khurelsukh Ukhnaa'yı Ankara'da resmi törenle karşıladı. İkili görüşmelerin ardından Türkiye ve Moğolistan arasında 10 anlaşmaya imza atıldı. Basın mensuplarının karşısına Moğol mevkidaşı Ukhnaa ile geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin için barış müzakerelerinin başlaması için çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh Ukhnaa'yı resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Ukhnaa'nın tören alanındaki yerlerini almasının ardından bando, iki ülkenin milli marşlarını çaldı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerlere de yer verildi, 21 pare top atışı yapıldı.

Erdoğan'dan Filistin için barış müzakereleri çağrısı:

İkili ve heyetler arası görüşmeye geçen Erdoğan ve Ukhnaa görüşmelerin ardından ortak basın toplantısına geçti. Türkiye ve Moğolistan arasında imzalanan 10 anlaşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları...

ERDOĞAN'DAN MOĞOLİSTAN'A İADE-İ ZİYAERET

21 yıl aradan sonra gerçekleşen ziyaret için teşekkür ediyorum. Ben de önümüzdeki dönemde Moğolistan'a bir iade-i ziyarette bulunmayı düşünüyorum.

"MOĞOLİSTAN İLE TİCARETTE 100 MİLYAR DOLARI GEÇTİK"

Münasebetlerimizi kapsamlı ortaklık seviyesine çıkardık. İlişkilerimizi daha da ileriye taşıma konusunda kararlar aldık. Eğitim, çevre, gençlik ve spor, enerji gibi muhtelif alanlarda belgeler imzalandı. Bu belgeler ilişkilerimizi ileri noktalara taşıyacaktır. İnşaat, altayapı, ulaştırma, madencilik, tarım ve diğer sektörlere odaklanmaya hedefliyoruz. Ticaret noktasında 100 milyar dolar rakamını geçtik. Bugünkü görüşmelerimizde ticaretimizi artırıcı tedbirler üzerinde durduk. Türkiye ve Moğolistan'ın stratejik ortaklığı hayırlı olsun.

Erdoğan'dan Filistin için barış müzakereleri çağrısı:
Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaa Khurelsukh, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile TUSAŞ'ı ziyaret etti.

Filistin, Ukrayna gibi bölgesel ve küresel görüşmeleri de ele aldık. Sayın Cumhurbaşkanı, savunma sanayi ürünlerimizi başta TUSAŞ olmak üzere incelediler, yarın da BAYKAR'ı ziyaret edecekler. 

Moğolistan Cumhurbaşkanı 21 yıl sonra Ankara'da! Erdoğan, Ukhnaa ile ortak açıklamada bulunuyor - 2. Resim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh Ukhnaa ile
heyetler arası toplantıda bir araya geldi.

GAZZELİLER ZALİME BOYUN EĞMEDİ

Dün akşam Hamas ile İsrail arasındaki ateşkese de değinmek istiyorum. Mutabakatın 467 gündür İsrail zulmüne direnen tüm Filistinli kardeşlerimizi için hayırlı olmasını diliyorum. Arabulucu ülkelere teşekkür ediyorum.

50 binden fazla şehit vermelerine rağmen Gazze teslim olmamış, zalime boyun eğmemiştir.

Erdoğan'dan Filistin için barış müzakereleri çağrısı:
Ukhnaa, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek selamladı.
Erdoğan ve Ukhnaa birbirlerine heyetlerini takdim etti.

İSRAİL'İN ATEŞKESİ BOZMASINA İZİN VERİLMEMELİ

Bu sarsılmaz imanın ve kahramanca mücadelenin eseridir. İnsanlık İttifakı olarak ateşkese uyulması ve Gazze'de yaraların sarılması için daha fazla çalışmamız lazım. 

İsrail'in mutabakata rağmen saldırılarını ve katliamlarını sürdürmesi endişelerimizi artırmaktadır. İsrail'in ateşkesi ihlal etmesine izin verilmemeli.

Uluslararası toplum, 50 bin kurban vermiş Gazze halkına karşı bu sorumluluğu yerine getirmelidir.

Erdoğan'dan Filistin için barış müzakereleri çağrısı:

1967 SINIRLARI İÇİNDE FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULACAĞI BARIŞ MÜZAKERELERİ BAŞLAMALI

1967 sınırları temelinde, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız  ve egemen bir Filistin devletinin kurulması için barış müzakereleri de bir an evvel başlamalı.

Ülkem ve milletim adına ser veren ama Gazze'yi işgalcilere vermeyen Filistinlileri bir kez daha saygıyla selamlıyorum."

Erdoğan'dan Filistin için barış müzakereleri çağrısı:

MOĞOLİSTAN DEMİR İPEK YOLU PROJESİNE DAHİL OLMAK İSTİYOR

Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh Ukhnaa ise şunları kaydetti:

"Dost Türk halkına en büyük şükranlarımı sunuyorum. Bugün 20 yıl sonra yapılan ziyaret ile Türkiye ve Moğolistan arasında yeni bir sayfa açıldı. Biz Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan Türkiye'yi Moğolistan'ın komşusu olarak görüyor, işbirliğini artırmayı amaçlıyoruz.

Erdoğan'dan Filistin için barış müzakereleri çağrısı:

Moğolistan ile Türkiye arasında 10'dan fazla stratejik anlaşmalara imza attık. Türkiye Moğolistan'ın dış ticaretinde önemli bir yer kaplamaktadır. Bu anlamda, iki ülke ilişkilerini ekonomik anlamda zenginleştirmek, ve simge haline gelecek ortak projeleri hayata geçirecek müzakerelerde bulunduk. Özellikle, inşaat, yatırım ve yeni havalimanı gibi projelerde Türkiye ile çalışma isteğimizi dile getirdik.

Moğolistan ile Türkiye arasında demir yolu ulaşımı sağlanması için anlaşmaya imza attık. Demir İpek Yolu olarak da bilinen Orta koridor projesine Moğolistan'ın dahil olması için olanakları ele aldık."

TÜRKİYE-MOĞOLİSTAN 10 ANLAŞMAYA İMZA ATTI

Türkiye Cumhuriyeti ile Moğolistan arasında stratejik ortaklık tesis edilmesine ilişkin ortak bildiri ile 10 anlaşma imzalandı. 

Türkiye Cumhuriyeti ile Moğolistan arasında stratejik ortaklık tesis edilmesine ilişkin ortak bildiri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaa tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Moğolistan Yol ve Ulaştırma Bakanlığı arasında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Moğolistan Yol ve Ulaştırma Bakanı Borkhuu Delgersaıkhan imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Moğolistan arasında sağlık ve tıp bilimleri alanlarındaki anlaşmayı Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile Moğolistan Sağlık Bakanı Munkhsaıkhan Togtmol imzaladı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Moğolistan Hükümeti arasında eğitim alanında işbirliği anlaşmasını, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Moğolistan Eğitim Bakanı Naranbayar Purevsuren imza altına aldı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Moğolistan arasında gençlik ve spor alanında işbirliği anlaşmasına, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Moğolistan Kültür, Spor, Turizm ve Gençlik Bakanı Nomın Chınbat imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Moğolistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanlığı arasında madencilik alanında niyet mektubu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Moğolistan Dışişleri Bakanı Battsetseg Batmunkh tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı ile Moğolistan Orhun Vadisi Milli Parkı arasında Kardeş Park Uygulamasına ilişkin mutabakat zaptına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Moğolistan Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Odontuya Saldan imza attı.

Bakan Kurum ile Saldan, Türkiye Cumhuriyeti ile Moğolistan arasında ormancılık alanındaki işbirliği mutabakat zaptı ile çevre alanındaki işbirliğine ilişkin mutabakat zaptını da imzaladı.

Türkiye Cumhuriyeti Rekabet Kurumu Başkanlığı ile Moğolistan Anti-Tekel Kurumu arasında rekabet politikası alanında işbirliği protokolüne Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle ile Büyükelçi Munkhbayar Gombosuren imza attı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Moğolistan Ulusal Radyo-Televizyon Kurumu arasında işbirliği protokolünü TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile Moğolistan Ulusal Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü Gankhuyag Gerel imzaladı.

Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...