Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! Enes ve Salim'in ne yaptıkları ortaya çıktı

Diyarbakır'da vahşi cinayete kurban giden Narin Güran'ın ölümüyle ilgili tutuklu bulunan ağabey Enes ve amca Salim Güran'ın telefon kayıtları ortaya çıktı. Yeni delillere göre Enes ve Salim Güran'ın cinayet saatinde telefonu ellerinden bırakmadıkları tespit edildi. Adli Bilişim Uzmanı Tuncay Beşikçi de olayla ilgili amcanın telefonundaki ses kaydediciye dikkat çekip "Dava skandallarla dolu" dedi.
Türkiye'de infiale neden olan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası almıştı.
Küçük kızın cesedini nehir kenarına bırakmakla suçlanan Nevzat Bahtiyar ise 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bahtiyar'ın cezası tartışma konusu olmuş, Güran ailesi katil zanlısının Nevzat Bahtiyar olduğunu iddia etmişti.
Öte yandan ortaya çıkan telefon kayıtları ve iddialar cinayeti farklı bir boyuta taşıdı. Enes Güran'ın avukatı Mahir Akbilek, Enes Güran'ın internet hareketliliğinin yer aldığı belgeyi paylaştı. İfadelerdeki beyanların cihaz hareketliliği ile uyumlu olduğunu söyleyen Akbilek şu ifadeleri kullandı:
"Enes' in 21.08.2024 tarihine ait kritik zaman aralığını kapsayan İnternet hareketliliği de aşağıda görüldüğü şekilde:
Saat 15.00 sularında uzandığı kanepede uyumaya başladığına, akabinde Kerem'in araması ile uyanarak telefona cevap verdikten kısa bir süre sonra Hediye ile de selamlaşıp banyo tarafına geçerek üzerini toparladıktan sonra köye doğru evden ayrıldığına ilişkin beyanının cihaz hareketliliği ile uyumlu olduğu görülüyor.
Hatırlanacağı üzere küçük Eren, ağabeyi uyuyunca cep telefonunu aradığını ancak bulamadığını belirtmişti. 15.44 te uyandıran aramaya kadar telefonda hareketliliğin saptanmaması, ancak GPRS verileri ile KAPALI olmadığının da ortaya çıkmış olması karşısında büyük oranda anlaşılmış bulunmaktadır.
Daha önemli ve dikkat çekici unsur ise saat 16.00 sonrası hareketliliğin çoğunlukla Instagram platformunda Parmak Hareketleri aracılığıyla hikayelerin görüntülenmesi olsa gerektir.
Kabul edelim: aleyhe senaryoların doğru olması halinde Enes'in bu dakikalarda büyük bir panik ve korku içerisinde bulunduğunu gösterir hareketlilik yahut SIFIR HAREKETLİLİK görmemiz gerekecekti. Enes'in yaşı ve dosyaya yansımış kişiliği de gözetildiğinde İnternet hareketliliği, ÖZ KIZKARDEŞİNİ HAİNCE ÖLDÜRMÜŞ BİR KİMSENİN HAREKETLERİNİN DEĞİL, SEFİL VE HAİN CİNAYETTEN HABERSİZ BİR GENCİN RUTİN UĞRAŞLARININ söz konusu olduğunu göstermektedir.
Tıpkı, Eren, Yüksel, Arif, Baran, Osman, ve Muhammed gibi...
SES KAYDINI KİM SİLDİ?
Öte yandan devreye giren Adli Bilişim Uzmanı Tuncay Beşikçi de "davanın skandallarla dolu" olduğunu söyleyip amca Salim Güran'ın telefonundaki ses kaydedicinin silindiğine dikkat çekip şunları yazdı:
"21 Ağustos 2024 Saat 15:08...
Narin'in kameradaki son görüntüsünden 3 dakika önce... Nevzat Bahtiyar Salim Güran'ı arıyor ve görüşme 42 saniye sürüyor.[1]
Salim Güran'ın telefonunda görüşmeleri sesli ve otomatik olarak kaydeden bir ses kaydedici uygulama aktif.
O günkü aramaların tüm kayıtları telefonda var, sadece davanın en önemli delillerinden olabilecek bu görüşmenin ses kaydı yok. Silinmiş ve kurtarılamadı.
29 Ağustos Saat 20:00...
Salim Güran ve diğer 11 şüphelinin cep telefonlarının Jandarmaya rızaen teslim edildiğine dair tutanak düzenleniyor [2]
Aynı gün 20:01, telefonda ses kaydedici uygulama açılıyor. [3] Telefon kolluğun elinde ve 22:11'e kadar açık.
30 Ağustos...
Telefon halen kollukta. 19:29'da açılıyor, 19:47'de değişikliğe uğrayan tek dosya, ses kaydedici uygulamada ne olup bittiğini saklayan log dosyası. [4]
Uygulamayı kurup test ettiğimde söz konusu log dosyasının uygulama üzerinden değiştirilemeyeceği ve geriye dönük kayıtları otomatik olarak silmediği anlaşılıyor. Bu tarihte telefon 5 saat boyunca açık.
Salim Güran mahkeme ifadesinde ses kaydını kendisinin silmediğini hatta uygulamayı kullanmayı bilmediğini söylemiş.
Dosya içeriğine bakıldığında ise 28 Ağustos 16:54 öncesi uygulama aktiviteleri yok.[5] Bu tarih ve saatte telefonda uygulama açılmamış.
31 Ağustos... Telefonun adli imajı (kopyası) alınıyor ve dava dosyasına ekleniyor. Normalde teslim tarihinde hiç kurcalanmadan imajı alınması gerekirdi.
Sonuç: Telefon imajı alınmadan önce Jandarmada değişikliğe uğramış. Özellikle davanın en önemli delili olabilecek ses kaydı yok. Telefon kollukta iken değişikliğe uğrayan tek dosya ses kaydedici uygulamaya ait ve bu dosyada -normalde olması gerekirken- olay tarihine ilişkin kayıtlar yok.
Bu ses kaydını kim, neden, ne zaman sildi?
Olayı aydıntabilecek tek dosya kollukta neden değiştirildi?