samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Narin'in ölümü gizemini koruyor! DNA izi katilin bulunmasına yetmedi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Narin'in ölümü gizemini koruyor! DNA izi katilin bulunmasına yetmedi
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uzmanlar “Narin’in DNA’sının, amca Salim’in elinde, araç direksiyonu ve koltukta tespit edilmesi, onun katil olduğunu kanıtlamaz” diyor.

Diyarbakır’da kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili soruşturmaya devam ediliyor. Narin cinayetinde anne, ağabey, amcalar, yengeler, kuzenlerin de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı, ancak aradan bir ay geçmesine rağmen katil hâlâ bulunamadı. Narin’in ağabeyi Enes Güran hakkında da yeni detaylar ortaya çıktı. Enes’in Malatya’da çalıştığı ve Narin ölmeden bir gün önce köye geldiği öğrenildi. Zanlının, cinayet için çağırılmış olabileceği değerlendirildi. Ağabeyin kolundaki diş izleri ile sırtındaki tırnak izleri de bu şüpheyi güçlendirdi.

KAN DONDURAN RAPOR

Bu arada Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede “boğularak öldürüldüğü” tespit edilen Narin’in ortaya çıkan Histopatoloji raporunun detayları kan dondurdu. Narin’in bedenine ait bölümlerin birçok yerinde çürüme ve sıvılaşma meydana geldiğinin görüldüğü belirtildi.

Narin’in, boynun ön kas gruplarında ve boynun sol tarafından enseyle birleşimine kadar olan bölüm ile sol çene altındaki kemiklerde de kanama olduğu kaydedildi.

Göğüs üstü ve cilt altında “Ağır otolitik kas segmentleri arasında sitoplazmik sınırları seçilemeyen” kanamayla uyumlu veriler elde edildi. Rapora göre, katil zanlısı Narin’in göğsüne baskı kurarak, özellikle sol boyun bölgesini daha ağırlıklı sıkarak katletti.
Ortaya çıkan sonuçlara göre Narin’in elle boğulduğu düşünülüyor. Kanamanın yoğun olduğu bölgeler ve göğüs tarafındaki baskıya bakılarak, katil zanlısının Narin’i arkadan koluyla sararak boğduğu ihtimali ise güçleniyor.

DNA İZİ CİNAYETİ ÇÖZMEDİ

Ortaya çıkan detaylara göre, Narin’in DNA’sı, amca Salim’in elinde, araç direksiyonu ve koltukta da tespit edilmişti. Bu DNA’ların, Narin’in boğulma sırasında ağzından gelen sıvının amca Salim Güran’ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğa bulaştığı düşünülüyor. Ancak uzmanlar “Sadece bu veriden yola çıkılarak amcanın katil olduğu söylenemez” diyor. Cesedi taşırken araca bulaşmış olabileceği belirtiliyor.

Diyarbakır'da Narin Güran'ın mezarına ziyaretler sürüyor

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...