Nettur Travel çalışanı Selin Çakmak'ın tatil bileti dolandırıcılığı iddiası Türkiye'yi salladı! 5 yılda 400 kişi, 80 milyon TL

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Nettur Travel çalışanı Selin Çakmak'ın tatil bileti dolandırıcılığı iddiası Türkiye'yi salladı! 5 yılda 400 kişi, 80 milyon TL
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yüzlerce insanı dolandıran vurguncuların arasına bir yenisi daha eklendi. Türkiye, Seçil Erzan ve Hatice Ö. vakalarının ardından bir isimle daha tanıştı. Bu kez 'saadet zinciri' sistemini kurduğu öne sürülen Nettur Travel çalışanı Selin Çakmak. Hedef kitlesi ise ne futbolcu ne sanatçı ne de siyasetçi; sadece tatilciler. İddiaya göre; Çakmak, 5 yılda 400'den fazla kişiyi 80 milyon TL dolandırdı.

Türkiye bir güne daha dolandırıcılık haberiyle başladı. Önce futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Denizbank eski Şube Müdürü Seçil Erzan vakası ile şoke olmuştuk. Ardından "İzmir'in Seçil Erzan'ı" olarak anılan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö. ortaya çıktı.

Bitmek bilmeyen vakalara bir yenisi daha eklendi. Bu defa olayın başrolündeki isim; Selin Çakmak.

SELİN ÇAKMAK İÇİN 'TATİLCİLERİ DOLANDIRDI' İDDİASI

İddiaya göre; Nettur Travel adlı turizm şirketinde çalıştığını belirterek müşterilerle temas kuran Selin Çakmak, 5 yıl önce kurduğu sistemi harekete geçirdi. Bu sistem tam anlamıyla 'saadet zinciri' düzeninde ilerliyor.

Selin Çakmak ilk olarak müşterilerle temas kuruyor.

İlk temas, ürünü tanıtmak. Müşteriyi arayan Çakmak, büyük şirketlerin çalışanlarına tatil çeki verdiğini ancak birçok çalışan bu haklarını kullanmayarak çekleri kendilerine sattığını söylüyor.

Yani Çakmak ilk cümlesinde 'Size çok lüks bir tatili çok uygun fiyata verebiliriz' mesajı veriyor. Konuşmanın devamında ise baklayı ağzından çıkarıyor: "Biz bu değeri 800 bin TL olan tatil çeklerini sizlere 230 bin TL'ye satabiliriz..."

ORTADA NE TATİL VAR NE DE ÇEK

Müşterileri ikna eden Çakmak paraları bir bir topluyor. Önce herkesi tatile de gönderiyor tabii ki. Peki bunu nasıl yapıyor?

Yine klasik saadet zinciri. Bilet aldığının düşünen kişiler paralarını gönderiyor. Para geldikçe, sisteme dahil olan kişiler Çakmak tarafından tatile gönderiliyor. Sürekli yeni müşteri geldikçe, tatile gidenler devam ediyor.

Tatil yapanlar sistemi çevresine anlatıyor, duyan Selin Çakmak'a gidiyor.

Ancak sistem bu yaz patladı.

Çünkü bazı turizm tesisleri vadeleri kısalttı, bazıları da peşin çalışmaya başladı. Sisteme başvurup örneğin kışın tatil paketini alan kişiler, tatil zamanı gelip tesisi aradığında adlarına böyle bir rezervasyon bulunmadığını öğrendi.

MAĞDURLAR WHATSAPP GRUPLARI KURDU

Sistemin çökmesiyle tatile gidemeyen, paralarını geri istese de muhatap bulamayan müşteriler uyandı ancak biraz geç oldu. Çünkü Selin Çakmak'a ulaşmak namümkün.

Nettur Travel çalışanı Selin Çakmak'ın tatil bileti dolandırıcılığı Türkiye'yi salladı! 5 yılda 400 kişi 80 milyon TL - 1. Resim

Bu sırada WhatsApp grupları kurma kararı alan mağdurlar, seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalıştı. 

Twitter üzerinden Nettur'a mesaj yazıp paralarını isteyenlerin sayısı ise bir hayli fazla.

Nettur Travel çalışanı Selin Çakmak'ın tatil bileti dolandırıcılığı Türkiye'yi salladı! 5 yılda 400 kişi 80 milyon TL - 2. Resim

Çakmak, kendilerine ulaşan kurbanlarına kaçmadığını, çalıştığı Nettur Travel şirketinin mallarının satılarak ödemelerin yapılacağını iletti. Ancak Nettur Travel dün açıklama yaparak Selin Çakmak'ı yalanladı.

Şüphelinin bilgileri dışında iş yaptığını belirten şirket yetkilileri, Çakmak ile ilişiğin kesildiğini ve hukuki işlem başlattıklarını duyurdu.

Nettur Travel çalışanı Selin Çakmak'ın tatil bileti dolandırıcılığı Türkiye'yi salladı! 5 yılda 400 kişi 80 milyon TL - 3. Resim

50'den fazla mağdur savcılıklara suç duyurusunda bulundu. Mağdur sayısının 400'ü aştığı, vurgunun da 80 milyon liradan fazla olduğu belirtiliyor.

Nettur Travel çalışanı Selin Çakmak'ın tatil bileti dolandırıcılığı Türkiye'yi salladı! 5 yılda 400 kişi 80 milyon TL - 4. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Arzu fis29 Temmuz 2024 21:58

Allah kahretsin bizde 120 bin tl dolandırıldik bu kadın tarafından erkek kardeşim muhatap oldu parayı yatirdi işin ilginci telefonlara çıkıyor yok öyle bisey diyor inkar ediyor parayı ver deyin ce kuruş para yok diyor

Sonraki Haber Yükleniyor...