Öğrenci dekan yardımcısını vurmuştu: Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki dehşette 'platonik aşk' iddiası

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Öğrenci dekan yardımcısını vurmuştu: Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki dehşette 'platonik aşk' iddiası
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Konya Selçuk Üniversitesi'nde öğrenci Bestami Serdar Ergüder, dekan yardımcısını vurup intihar girişiminde bulunmuştu. Öğrencinin asıl hedefinin takıntılı olduğu Doç. Dr. F.Z.E. olduğu ortaya çıktı. İşte dehşet olayın perde arkasındaki tüm detaylar.

Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi geçtiğimiz günlerde dehşet veren bir olayla sarsıldı. Okulun 23 yaşındaki öğrencisi Bestami Serdar Ergüder, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Müjdat Yeşildal'ı vurup intihar girişiminde bulundu. Olayın perde arkasındaki detaylar ise gün yüzüne çıktı.

Sabah'ın haberine göre saldırganın aynı fakültede görevli Doç. Dr. F.Z.E.'ye (41) ilgi duyduğu ve bir süredir mesajlar attığı, öğretim üyesi kadının da iki hafta önce dekana giderek endişelerini dile getirdiği öne sürüldü. Bu durumu öğrenen Ergüder, olay günü çift tabancayla okula geldi.

Öğrenci dekan yardımcısını vurmuştu: Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki dehşette 'platonik aşk' iddiası - 1. Resim

KADINI DEKAN KURTARDI

Fakülteye giren Ergüder önce dersliklerin bulunduğu kata çıktı. Ergüder'in okula girdiği bildirilen Dekan Prof. Dr. Nur Feyzal Kesen ise hemen Doç. Dr. F.Z.E.'yi odasına çağırdı ve kapıyı kilitledi.ü

KADES'E BASIP POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

Daha sonra dekanlığın bulunduğu kata gelerek dekanla görüşmek istediğini söyleyen Ergüder görevliler tarafından engellendi. Bu sırada Doç. Dr. F.Z.E. de KADES'e basarak polisten yardım istedi. Tartışma seslerini duyan Dekan Yardımcısı Müjdat Yeşildal da odasından çıktı. Ergüder'in montunun cebindeki silahı gören Yeşildal engel olmak istese de başarılı olamadı.

Öğrenci dekan yardımcısını vurmuştu: Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki dehşette 'platonik aşk' iddiası - 2. Resim

SALDIRGANIN DURUMU CİDDİ

Ergüder'in silahı ateşlemesiyle göğsünden vurulan Yeşildal, yaralanmasına rağmen saldırganın başkalarına da zarar vermemesi için mücadelesini sürdürdü. Kısa sürede gelen polisleri gören Ergüder, vurduğu Yeşildal'ın odasına girerek intihar girişiminde bulundu.

fze
F.Z.E.

Soruşturma kapsamında, dekan, F.Z.E. ve özel kalemin ifadelerine başvuruldu. Yeşildal'ın durumunun iyiye gittiği, Ergüder'in ise yaşam destek ünitesine bağlı olduğu öğrenildi.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...