Okulda korku dolu anlar! Boğazına yabancı madde kaçtı, heimlich manevrasıyla kurtarıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Şanlıurfa'da 5 yaşındaki anaokulu öğrencisinin boğazına kaçan yabancı madde, okul müdürünün heimlich manevrasıyla çıkartıldı. O anlar kameraya yansırken küçük kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki Muratlı Anaokulu'nda iddiaya göre anaokuluna giden 5 yaşındaki Irmak Karataş, çantasında getirdiği metal yabancı maddeyi ağzına koydu.

İMDADINA OKUL MÜDÜRÜ YETİŞTİ

Boğazına kaçan yabancı madde nedeniyle nefessiz kalan öğrenciye ilk müdahaleyi sınıftaki öğretmeni yaptı. Daha sonra koridora çıkartılan öğrencinin yardımına okul müdürü Musa Kaya yetişti. Öğrenciyi kucağına alan Kaya, heimlich manevrası uygulayarak boğazındaki yabancı maddeyi çıkarttı.

Okulda korku dolu anlar! Boğazına yabancı madde kaçtı, heimlich manevrasıyla kurtarıldı - 1. Resim

SAĞLIK DURUMU İYİ

Okul müdürünün, öğrencisi Irmak Karataş'a heimlich manevrası yaparak hayatını kurtarma anları ise okuldaki güvenlik kameralarına yansıdı. Muratlı Anaokulu Müdürü Musa Kaya, öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Tedbir amaçlı hastaneye götürülen minik kızın sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Tedavisinin ardından taburcu edilen minik öğrenci, okuluna yeniden gitti. Kızımızın sağlık durumu çok iyi. Bu gün eğitim ve öğretimine kaldığı yerden devam ediyor. Hepimize büyük geçmiş olsun. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...