Pençe-Kilit bölgesinden acı haber: Şehidin naaşı 3 yıl sonra mağarada bulundu
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütü PKK mensupları tarafından kullanılan bir mağaraya yönelik operasyonda, 7 Temmuz 2022 tarihinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek naaşına ulaşıldı.
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda, bir mağarada 3 yıl önce şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek'in naaşına ulaşıldığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağaraya yönelik operasyonda 07 Temmuz 2022 tarihinde şehit olan ve tüm aramalara rağmen naaşına ulaşılamayan kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Nurettin Tokyürek’in aziz naaşına ulaşılmıştır."
Bakanlık açıklamasının devamında "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.
ŞEHİT TOKYÜREK'İN AİLESİNE NAAŞINA ULAŞILDIĞI HABERİ VERİLDİ
Şehidin Aziziye ilçesine bağlı Saltuklu Mahallesi'ndeki baba ocağına giden Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik ve beraberindekiler, baba Süleyman ve anne Lütfiye'ye, şehit Tokyürek'in naaşına ulaşıldığı haberini verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı, Tokyürek ailesi, evlerinde taziyeleri kabul etti.
Allahü teâlâ rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.
Aziz şehidimize Rabbım rahmet eylesin