Rus turistler Türkiye'de: 11 katlı 'Astoria Grande' kruvaziyeri Amasra'ya demirledi
Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden 'Astoria Grande' isimli kruvaziyer gemi, 700 yolcu ve 448 kişilik mürettebatı ile 66'ncı seferini Amasra Limanı'na gerçekleştirdi. 11 katlı Astoria Grande, 30 metre genişliği ve 193 metre uzunluğuyla dikkat çekiyor.
Astoria Grande, Bartın'ın doğası ve deniziyle ünlü turizm merkezi Amasra ilçesine 700 yolcu ve 448 kişilik mürettebatıyla geldi.
193 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki 11 katlı kruvaziyer gemi, 3 Ağustos 2022'den bu yana 66'ncı seferini gerçekleştirdi.
TURİSTLERE RUSÇA BROŞÜRLER
Geminin yolcularını, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Belediye Başkanı Recai Çakır ve İlçe Emniyet Müdürü Sevgül Hayal karşıladı. İşlemleri tamamlanan turistlere, liman çıkışında Rusça broşürler verildi.
AMASRA KALESİ, KEMERE KÖPRÜSÜ, SAFRANBOLU
Turistler; Amasra Müzesi, Çekiciler Çarşısı, Büyük Liman, Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsü gibi tarihi ve turistik yerleri görmek için limandan ayrıldı.
Yolcuların bir kısmı da tur otobüsleriyle Karabük'ün UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesine gitti.