Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar basın toplantısı yaparken depreme yakalandı!
Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem 6 ilde büyük paniğe sebep oldu. Şiddetli sarsıntı Şanlıurfa'da da hissedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, basın toplantısında konuşma yaparken depreme yakalandı. O anlar kameralara da yansıdı.
Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 10:46 sularında meydana gelen Kale merkezli depremin derinliği 10 kilometre olarak duyuruldu.
MALATYA'DAKİ DEPREM 8 İLİ SALLADI
Malatya'daki deprem, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Sivas, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da hissedildi. Paniğe kapılan halk sokaklara döküldü.
ŞANLIURFA BELEDİYE BAŞKANI DEPREME YAKALANDI!
Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın konuşma yaptığı sırada yaşanan deprem, paniğe neden oldu. Bazı basın mensupları ile görevliler ailelerini ararken bazıları ise cep telefonlarına sarılıp deprem anını çekmeye çalıştı.
SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.
AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ
AFAD'dan gelen açıklamada "Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadeleri yer aldı.