Saraçhane'de polisi tehdit ederek kayda aldı! İstihbarat devreye girdi, böyle enselendi

Ajanslar
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Ajanslar

Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından Saraçhane'deki eylemlerde polisi, "Seni emekli olduğunda bulacağım" diyerek tehdit eden ve çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan üniversite öğrencisi A.K. yakalanarak gözaltına alındı.

Ekrem İmamoğlu'nun hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme, rüşvet alma, kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırma ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlamaları kapsamında tutuklanarak İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasıyla birlikte çok sayıda ilde devam eden izinsiz gösterilerde protestocular polisleri hedef alıyor.

Bu kapsamda İstanbul Saraçhane'deki eylemlere katılan bir şahıs, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personelini, "Seni emekli olduğunda bulacağım. Seni ilk emekli maaşını almadan önce bulacağım" sözleriyle tehdit etti.

Polise tehditler savuran şahıs, çektiği vidoyu da X sosyal medya hesabından servis etti. İstihbarat Daire Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalar neticesinde harekete geçen polis ekipleri, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde olduğu belirlenen A.K. adlı üniversite öğrencisini "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan yakalayarak gözaltına aldı.

1113 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Anayasa'nın 34. maddesine göre "herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğunu, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabileceğini" hatırlattı.

Anayasa'da toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usullerin kanunda gösterildiğini vurgulayan Yerlikaya, son günlerde bazı çevrelerin toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını istismar ederek, kamu düzenini bozma girişimlerinde bulunduğunu, sokak olaylarını körükleyerek polise saldırdığını belirtti. Bakan Yerlikaya, şu bilgileri verdi:

"Bu tür eylemler, halkımızın huzur ve güvenliğini bozmaya yöneliktir. Gösterilerde 123 polisimiz yaralanmıştır. Bu eylemlerde asit, taş, sopa, havai fişek, molotof, balta ve bıçak ele geçirilmiştir. Polisimize saldıran, kamu malına zarar veren, halkımızın güvenliğini tehdit edenler hakkında yasal işlemler devam etmektedir. 19-23 Mart 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen yasa dışı eylemlerde 1133 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yakalananlar arasında 12 farklı terör örgütüyle iltisaklı olan şahıslar belirlenmiştir. Ayrıca gözaltına alınan şahısların, aralarında uyuşturucu, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel taciz/istismar, kasten yaralama gibi suçların da bulunduğu 17 farklı suçtan adli işlem gördükleri tespit edilmiştir.

Ajanslar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
blaaa blaaa25 Mart 2025 02:21

şimdi bunların ifadesi alınır salınır tekrar sokağa bilindik hikaye onlarda suç işlemeye devam eder polisi ciddiye almaz devletten çekinmez..nasıl olsa ifade alınıp bırakıyorlar niye çekinsinler ki polisten devletten..hükümet demokrasi diye diye herşeyi serbest bırakırsa olacağı bu herkes kendi başı

Sonraki Haber Yükleniyor...