Şarkıcı Suavi'nin villa dikmek için ağaç katliamı yaptığı ortaya çıkmıştı! Bakanlık inceleme başlattı

Doğa sevdalısı olduğunu iddia ederek Akbelen'deki projeye karşı çıkan Suavi, "Vatana ihanetin mimarları sizlersiniz" paylaşımında bulunmuştu. 8 villa dikmek için Bodrum'da ağaç katliamı yaptığı ortaya çıkan Suavi hakkında inceleme başlatıldı.
'Akbelen'de ağaçlar kesiliyor' çıkışıyla adından söz ettiren şarkıcı Suavi'nin, Bodrum'da villa dikmek için ağaç katliamı yaptığı ortaya çıkmıştı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü, Suavi'nin doğa katliamına karşı harekete geçti.
AĞAÇ SEVDALISINDAN DOĞA KATLİAMI
Şarkıcı Suavi, Akbelen'deki projeye karşı çıkmak için 'ağaçlar kesiliyor' feryatlarıyla gündem olmuştu. Suavi, Muğla Akbelen'le ilgili 2023'te yaptığı paylaşımda ağaç kesenleri vatan haini ilan ederek, "Vatana ihanetin mimarları sizlersiniz!" ifadelerini kullanmıştı.
8 VİLLA İÇİN AĞAÇLARI KATLETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Sabah'ın haberine göre Suavi, Bodrum Yakaköy Mahallesi, Cenap Tezer Caddesi üzerindeki doğayla iç içe, ağaçlarla dolu olan 2 bin 742 metrekarelik araziyi villa yapmak için satın aldı.
Bodrum manzaralı araziye villalardan oluşan site kurmak için harekete geçen Suavi, 2023 yılında proje hazırlatarak ruhsat başvurularında bulundu.
Bodrum Belediyesi söz konusu bölgeden Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait dere geçmesine rağmen DSİ'den görüş almadan ruhsat verdi.
Ağaçlık arazide ve yanındaki parkta bulunan yaklaşık 80 ağaç acımadan kesildi. Adeta dağ taş oyularak ağaçlık alan bir yıl içerisinde şantiyeye çevrildi.
Bölgede daha önce çekilen fotoğraflar ile 2023 sonrası çekilen fotoğraflarda ağaç katliamı tam anlamıyla gözler önüne seriliyor.
Ağaçlar ve doğa katledilerek yapılan 8 villanın kaba inşaatı bitti.
BAKANLIK SUAVİ'NİN TALANI İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü inceleme başlattı. Suavi'nin doğa talanıyla ilgili CİMER'e şikâyette bulunan komşuları, ağaç katliamının yanı sıra bölgede dere yatağına foseptik açıldığını, çevre kirliliği yaşandığını, dere yatağına duvar örüldüğünü ve inşaatın etrafında gerekli önlemler alınmayarak can ve mal güvenliği açısından da tehlike oluşturduğunu ifade ettiler.
ENDEMİK BİTKİ ARAŞTIRMASI YAPILACAK
Ağaçlar ve doğa katledilerek yapılan 8 villanın kaba inşaatı bitti. Villa projesi için kesilen ağaç ve bitkiler arasında endemik türlerin olabileceği ifade edildi.