Savcılığın ardından RTÜK de harekete geçti: Halk TV'ye 'bilirkişi incelemesi! "Gereği yapılacak"

RTÜK Başkanı Şahin, bir bilirkişi ile yapılan telefon konuşmasını yayınlayan Halk TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin açıklamasında, "Halk TV’nin habercilik anlayışına aykırı uygulamalarına yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uzmanlarımız tarafından hazırlanan rapor Üst Kurul toplantısında görüşülüp, gereği yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.
Dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismini açıkladığı bilirkişi ile telefon görüşmesini izinsiz kayda alıp paylaşan Halk TV ve gazeteci Barış Pehlivan hakkında RTÜK inceleme başlattı.
Konu ile ilgili açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yayınladığı sert mesajında şu ifadelere yer verdi:
"KANUN DIŞI VE ETİK OLMAYAN YAYINCILIK"
Bolu Kartalkaya’da meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımız Türkiye’nin ortak acısıdır. Bu süreçte RTÜK olarak bizim de beklentimiz sorumluların bir an önce gerekli cezayı almasıdır. Bu anlamda gerek kolluk kuvvetlerinin gerek yargı birimlerinin gerekse ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının hassasiyetle yaptığı çalışmalar ülkece takip edilmektedir.
Hâl böyleyken böyle hassas bir konuda habercilik adına yapılan kanun dışı ve etik olmayan yayıncılık asla kabul edilemez. Özellikle görevi tarafsız bir şekilde haber sunup kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan medya mensuplarının zaman zaman hezeyana varan ve bir siyasi parti temsilcisi gibi gerçekleştirdikleri haber sunumlarını kabul etmemiz mümkün değildir.
Ülkemizin tamamının yakından takip ettiği ve yargıya intikal etmiş bir süreçle alakalı, soruşturmayı aksatacak yanlış bilgi ve belgelerle yapılan haber, yorum ve tartışma programlarını yakından takip etmekteyiz. Süreçle alakalı tespit edilen ihlallere ilişkin gerekli müeyyidelerin uygulanacağı konusunda kamuoyumuzun şüphesi olmasın.
ÜST KURUL TOPLANACAK
Ayrıca, Halk TV’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasına da konu olan “Bir bilirkişi ile yapılan telefon görüşmesini izinsiz olarak kayda alıp yayınlaması ve bilirkişinin isminin hedef gösterilerek yargılamanın seyrini etkilemeye yönelik yayınları” nedeniyle Üst Kurulumuz tarafından inceleme başlatılmıştır.
Halk TV’nin habercilik anlayışına aykırı uygulamalarına yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra uzmanlarımız tarafından hazırlanan rapor Üst Kurul toplantısında görüşülüp, gereği yapılacaktır.