Seradaki meyveleri buz sarkıtına dönüştü! Adana'da çiftçiyi şoke eden manzara
Adana'nın Kozan ilçesinde bir çiftçinin serasında ejder meyvesi tamamen buz tuttu. Buz sarkıtına dönüşen meyveleri gören çiftçi "Bu sarkıtlar erimezse duman olduk. Küresel ısınma diyorlar ama bu biraz küresel soğuma olmuş" diyerek isyan etti.
Kozan'a bağlı Acarmantaş Mahallesinde 3 dönüm bahçesinde üretim yapan bir çiftçi gece don olayına karşı ejder meyvelerini korumak için yağmurlama sistemi çalıştırdı, ardından soğukta daha az zarar görmesi için sisleme yaptı.
Sabaha karşı hava sıcaklığı eksi 5 dereceyi görünce ürünlerde buz sarkıtına dönüştü.
BU SOĞUKLAR 3 GÜN DAHA DEVAM EDECEK
Gördüğü manzara karşısında şoke olan üretici Mustafa Akçoban, "Burası ne Alaska ne, Sibirya. Adana'nın Kozan ilçesi. Türkiye'nin en sıcak ilçesi. Burası Acarmantaş Mahallesi tropikal meyvelerin ocağı. Altay soğuklarına karşı dün akşam ejder meyvesi bahçemizde yağmurlama sistemini çalıştırdık. Bu soğuklar bizim beklentimizden çok üstünde olmuş 3 metrelik buz sarkıtları oluşmuş. Bu sarkıtlar erimezse duman olduk. Bu soğuklar 3 gün daha devam edecek. Küresel ısınma diyorlar ama bu biraz küresel soğuma olmuş. Buzları kırmak bile çok zor. Sisleme yağmurlama yapmasak daha kötü olacaktı" dedi.