CANLI ANLATIM

Sinan Ateş davasında 2. gün... Mahkeme başkanı "Yeter" diye bağırıp salondan kovdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına bugün de devam edildi. Tutuklu polis memuru Muratcan Çolak savunma yaparken Ateş ailesinin avukatları, “Yakalaması olan birini şerefli Türk polisi nasıl taşır?” diye sordu. Gerginlik çıkması üzerine mahkeme başkanı “Yeter” diye bağırarak Ateş ailesinin avukatının dışarı çıkarılması talimatı verdi.

Canlı Anlatım Özeti
  • 2. CELSE TAMAMLANDI!
  • YARINA ERTELENDİ
  • MAHKEME BAŞKANI "YETER" DİYE BAĞIRDI
  • MAHKEMEYE DAMGA VURAN SORU
  • TETKİÇİYİ TAŞIYAN ÇOLAK SAVUNMA YAPIYOR
  • SİNAN ATEŞ DAVASINDA 2. GÜN
  • İLK CELSE DÜN GÖRÜLDÜ

02.07.2024 18:29

2. CELSE TAMAMLANDI!

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada, sanık savunmalarının alınmasına devam edildi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki kısmına, tutuklu sanık Caner Güney'in savunmasıyla başlandı. Taksi şoförü olduğunu ifade eden Güney, cinayetin azmettiricisi olduğu belirtilen Doğukan Çep'i müşterisi olduğu için tanıdığını söyledi. Cinayetle bir alakasının olmadığını savunan Güney, Ateş'i tanımadığını, ismini olay sonrası polislerden öğrendiğini iddia etti.

Güney, dosyanın sanıklarından Suat Kurt'u saklanması için İstanbul Şile'deki bir eve götürmesiyle ilgili, "30 Aralık 2022'de Doğancan beni bir otele çağırdı. Orada Doğukan da vardı. Arkadaşını bir adrese götürmemi istedi ve para verdi. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürdü. 31 Aralık'ta da evime giderken polis beni gözaltına aldı" savunmasını yaptı.


02.07.2024 17:22

YARINA ERTELENDİ

Öğleden sonra duruşmada sanık Doğukan Çep'le 1877 Alemdağ Spor Kulübü Derneğinden tanışık olan Alper Atay söz aldı. Suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Atay, “Sinan Ateş'i hiç tanımadım. Sabıkası olmayan birisiyim. 20 yıldan fazla profesyonel ve amatör futbol antrenörlüğü yaptım. Bütün hayatımın birçok kısmı sporla alakalı geçti. Bu doğrultuda hiçbir suçla alakam olmadığı gibi sadece kulübümle ilgili bir insanım. Doğukan Çep'i, Ufuk Köktürk aracılığıyla tanıdım. Ufuk, Doğukan'ı getirdiğinde hemşehrimiz olduğunu söyledi. Dönem dönem maçlara gelirdi, spor kulübünün kafesine gelirdi. Böyle bir tanışıklığım var. Mahkeme heyetinden tahliyemi talep ederim” dedi.

Sanık ifadelerinin ardından duruşma yarın devam etmek üzere ertelendi.


 02.07.2024 13:50

MAHKEME BAŞKANI "YETER" DİYE BAĞIRDI

Sinan Ateş Davası’nda tetikçiyi kaçırılmasına katıldığı şüphesiyle tutuklu yargılanan Serdar Öktem, Mahkeme Başkanı’nın “Telefon şifreni hatırlıyor musun?” Sorusuna sanık Serdar Öktem “Telefon şifremi hatırlamıyorum” cevabını verdi. Ateş’in avukatı, “Şifreyi hatırlasaydınız verir miydiniz? 22 sanıktan 21’inin telefonu incelendi, Öktem’in incelenmedi. Hatırlasaydı şifreyi verir miydi?” diye sordu.

Öktem, “Avukatlık Kanunu 36. madde kapsamında vermezdim” dedi. Avukat, “Telefonda yalnızca müvekkillerinizle mi görüşüyorsunuz?” diye sorunca sanık müdafileri itiraz etti. Gerginlik çıkması üzerine mahkeme başkanı “Yeter” diye bağırdı. Başkan, Ateş ailesinin avukatına dönerek, “Zaten bu sorunuz hayatın olağan akışına aykırı, bu konuda yetki de takdir de mahkemenin” diye tepki gösterdi.

Sanık avukatları ile Ateş ailesinin avukatları arasında ki gerginlik devam edince mahkeme başkanı, Ateş ailesinin avukatının dışarı çıkarılması talimatı verdi. Başkan verdiği talimatı yerine geç getiren polisler hakkında işlem yapılacağını söyledi. Duruşma öğleden sonra devam etmek üzere ertelendi.


02.07.2024 12:00

MAHKEMEYE DAMGA VURAN SORU

Ateş ailesinin avukatları, “Yakalaması olan birini şerefli Türk polisi nasıl taşır?” diye sorunca, diğer polis Aşkın Mert Gelenbey ve sanık müdafileri tepki gösterdi. Çolak, “Ben Özyağcı’yı tanımıyordum ki araması olduğunu bileyim” derken, müşteki avukatları “Tanımadığınız insanın ismini biliyorsunuz” cevabını verdi.


02.07.2024 10:17

TETKİÇİYİ TAŞIYAN ÇOLAK SAVUNMA YAPIYOR

Duruşma, tetikçi Eray Özyağci'yi araçla İstanbul'dan Ankara'ya getirdiği belirtilen tutuklu polis memuru Murat Can Çolak'ın savunmasıyla başladı. Kiraladıkları araçla tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan Ankara’ya getirdiği iddia edilen özel harekât polisi Muratcan Çolak, diğer polis Gelenbey’in teklifiyle Ankara’ya gitmeye karar verdiklerini söyledi.

Özyağcı’yı tanımadığını ifade eden Çolak, “Özyağcı geldi, dedesinin hasta olduğunu, Ankara’ya gitmek istediğini söyledi. Aşkın da bana abisinin sıkıntılı olduğunu söyleyerek, 'gitmişken eğleniriz' dedi. Ankara’ya gittik. Ben uyudum zaten. Arabayı yaklaşık 40 kilometre sürdüm dönüşte, yine uyudum” dedi.


02.07.2024 09:08

SİNAN ATEŞ DAVASINDA 2. GÜN

Ateş davası 2. gününde devam ediyor. Ayşe Ateş mahkeme salonuna 6 koruma ve çelik yelekle geldi. 


01.07.2024 17:00

İLK CELSE DÜN GÖRÜLDÜ

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın ilk duruşması tamamlandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki görülen duruşmada sanıklar hazır edilirken, duruşmayı müştekiler ile bazı siyasiler de takip etti.


Yer: Ankara

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...