Su faturasında Burger King reklamı! Rize Belediyesi'nin şaşırtan kararı ortaya çıktı

- Güncelleme:
Su faturasında Burger King reklamı! Rize Belediyesi'nin şaşırtan kararı ortaya çıktı
Gündem Haberleri

AK Parti Rize belediye başkanları ile bazı teşkilat yöneticilerinin 'İsrail boykotu' kapsamında yer alan bir hamburger zinciri açılışına katılmasının yankıları sona ermiyor. Başkanlar ve heyet disipline sevk edilirken belediyenin su faturalarında hamburger zincirinin reklamının olduğu görüldü. Belediye, söz konusu işbirliğinin sonlandırıldığını ve eleştirilerin art niyetli olduğunu öne sürdü. 

AK Parti ilçe belediye başkanı ve teşkilat yöneticileri, Rize'de bir AVM'de İsrail boykotu kapsamındaki Burger King'in şube açılışına katılmıştı. 

Açılışa katılanlar disipline sevk edilirken ortaya çıkan yeni görüntüler gündem oldu. 

Rize Belediyesi'nin su faturalarında boykot hamburger zincirinin reklamının yapıldığı görüldü. Belediye görüntünün ortaya çıkmasının ardından X sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve eleştirilerin art niyetli, asılsız olduğunu öne sürdü. 

RİZE BELEDİYESİ'NİN AÇIKLAMASI

Belediye açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Rize Belediyesi olarak, halkımıza sunulan hizmetlerin her aşamasında sorumlulukla hareket etmekteyiz. Geçmiş yıllarda yaptığımız ihalelerde su faturalarının arka tarafındaki reklamların kullanımı için “ilgili firma” ile anlaşma sağlanmıştı.

Ancak son bir yıl içinde İsrail'in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılar, toplumsal vicdanımızda derin yaralar açmıştır. Biz de bu sorumlulukla ilgili firmanın belediyemizin su faturalarındaki reklam iş birliğini sonlandırmış ve ilgili alanlarda Rize Belediyesi bünyesinde üretilen Rize Çaydalı Mangal Kömürü'nü kullanmaya başlamış bulunmaktayız.

Bu durum kullanılarak son günlerde bazı çevrelerce belediyemize yönelik yapılan eleştiriler art niyetli ve asılsızdır. Rize Belediyesi olarak vicdani değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

OLAYIN GEÇMİŞİ

AK Parti ilçe belediye başkanı ve teşkilat yöneticileri, Rize'deki bir AVM'de 'İsrail boykotu' kapsamında yer alan bir hamburger zinciri şubesinin açılışını yapmıştı. Açılış esnasında dualar okunması dikkat çekmişti.

Açılıştan bir saat önce şubenin önüne giden öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam, “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca çok sayıda kişinin saldırısına uğramıştı. Rize Valiliği olaya ilişkin çok yönlü soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Açılışa katılan AK Partili İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, 'boykot' eleştirilerine, "İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım" ifadeleriyle cevap vermişti.

Rize​'de 'İsrail boykotu' kapsamında olan Amerikan hamburger fast food zincirinin açılışını gerçekleştiren AK Parti​li belediye başkanları hakkında disipline sevk kararı alınmıştı.

Sevk kararını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurmuş ve açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır. Süreç Teşkilat Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...