Suriye'deki operasyon sonrası halk sokaklara döküldü! Esad rejimine indirilen darbe Suriye Cumhurbaşkanı Şara'ya olan güveni tazeledi
Suriye’de devrik rejim unsurları ve ordu birlikleri arasında çıkan çatışmaların ardından başkent Şam'da sokaklara dökülen halk birlik çağrısı yaptı. Yürüyüşe katılanlar, Suriye için birlik çağrısı yaparak, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara yanlısı sloganlar attı.
Suriye’de 8 Aralık 2024 tarihinde, muhaliflerin Esad rejimine karşı elde ettiği tarihi zafer sonrası ülkede ekonomik ve altyapısal anlamda toparlanma süreci hakim oluyor. Tüm bu toparlanma süreci sırasında, ülke genelinde zaman zaman gerginlikler baş gösteriyor.
Ülkenin Lazkiye kentindeki Ceble ilçesinde rejim unsurları ve Suriye ordu birlikleri arasında dün akşam saatlerinde çıkan çatışmaların ardından güvenlik güçleri devrik Esad rejimi unsurlarına karşı geniş çaplı operasyon başlattı.
AHMED ŞARA YANLISI SLOGANLAR ATILDI
Lazkiye ve Tartus kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, sabah saatlerinde Lazkiye'de güvenliğin sağlandığı bildirildi.
Cuma namazının ardından başkent Şam’daki Emevi Meydan’ında toplanan Suriyeliler, ordu ve güvenlik güçlerini desteklemek için yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılanlar, Suriye için birlik çağrısı yaparak, hükümet yanlısı sloganlar attı.
ESAD REJİM BİRLİKLERİNE BÜYÜK DARBE
Suriyeli güvenlik yetkilileri, Ceble’de Esad'a bağlı unsurların hükümet güçlerine planlı bir saldırı gerçekleştirdiğini, devriye birliklerini ve kontrol noktalarını hedef aldıklarını açıklamıştı. Tartus, Humus ve Halep’te de çatışmalar yaşanmıştı.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan son açıklamada, çatışmalarda 36 güvenlik gücü ile 32 rejim unsuru ve 4 sivilin öldüğü belirtildi.