Otomobil sürücüsünün ölümüne sebep olmuştu! Traktör sürücüsünden akılalmaz savunma

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Otomobil sürücüsünün ölümüne sebep olmuştu! Traktör sürücüsünden akılalmaz savunma
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Konya'da önünde seyir halindeki traktörün römorkuna arkadan çarpan otomobilin sürücüsünün hayatını kaybetmesine neden olan traktör sürücüsünün yargılanmasına başlandı. Traktör sürücüsü duruşmada 'römorkunda neden uyarıcı veya aydınlatıcı bir ışığın olmadığı' sorusuna, uyarıcı lamba yerine parlaması için beyaz poşet bağladığını söylemesi pes dedirtti.

Feci kaza, 18 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerinde Konya Çevre Yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kaşınhanı Mahallesi istikametinden Ereğli Çevre Yolu Caddesi istikametine seyir halinde olan Semih Gökhan Tan idaresindeki otomobil, aynı istikamette giden İ.B. yönetimindeki traktörün arkasında bulunan sulama borusu yüklü römorka çarptı.

Sürücünün ölümüne sebep olmuştu! Traktör sürücüsünden akılalmaz savunma - 1. Resim

OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

Otomobil sürücüsü Semih Gökhan Tan olay yerinde hayatını kaybetti. İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen traktör sürücüsü İbrahim Büyüktemiz sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kazayla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı başlattığı soruşturmasını tamamladı. Soruşturmada traktör sürücüsü İ.B. hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sürücünün ölümüne sebep olmuştu! Traktör sürücüsünden akılalmaz savunma - 2. Resim

HERHANGİ BİR AYDINLATICI BULUNMADIĞI İFADE EDİLDİ

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede, traktörün arkasında bulunan herhangi bir aydınlatıcı veya uyarıcı ışığın bulunmadığı nedeniyle traktör sürücüsünün asli kusurlu olduğu ifade edildi. Traktör sürücüsü tutuklu İ.B.'nin yargılanmasına başlandığı davaya taraf avukatlar, kazada hayatını kaybeden otomobil sürücüsünün yakınları katıldı.

Sürücünün ölümüne sebep olmuştu! Traktör sürücüsünden akılalmaz savunma - 3. Resim

TRAKTÖR SÜRÜCÜSÜNÜN SAVUNMASI PES DEDİRTTİ

İlk kez hakim karşısına çıkan İ.B. römorkta neden herhangi bir uyarıcı veya aydınlatıcı bir ışığın olmadığı sorusuna sanık, arkadan gelen sürücülerin görmesi ve parlaklık vermesi için römorka beyaz bir poşet bağladığını söyleyerek kendini savundu.
Mahkeme, tutuklu İ.B.'nin tutukluluk halinin devamına hükmederek davayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...