Suudi Arabistan'da Kabe'ye hakaret gibi konser yeniden gündemde! Selefilerin sessizliği tepki çekti

Editör:
- Güncelleme:
Gündem Haberleri

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nin açılışındaki konserin videosu görenleri şoke etmeye devam ediyor. Ekim 2023 tarihindeki konser görüntülerinde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki oluşturdu. Öte yandan ülkedeki radikal değişimlere karşı sessizliğin devam etmesi de eleştirileri arttırdı.

Geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Müslümanların hassasiyetlerini zedeleyen görüntülere imza atıldı.

Riyad'da düzenlenen bir festivalin açılışına ait görüntülerde dansçıların şovu eşliğinde Kabe'ye benzeyen simülasyon maketine ait  görüntüler sosyal medyanın tekrar gündemine girdi. 


Suudi Arabistan'da Kabe'ye hakaret konseri yeniden gündemde! Selefiler sessizliği tepki çekti - 1. Resim

Paylaşılan Kabe'ye hakaret gibi konsere ait görüntüler, milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

Dünya Müslümanları tarafından büyük tepkilerin gösterildiği konser hakkında Suudi Arabistan'daki Selefi - Vehhabi imamların sessiz kalması da tepkilerin odağında.

"Bu kadarına da pes" dedirten videoyu pek çok kişi ilk defa gördüğünü belirtiyor.


Suudi Arabistan'da Kabe'ye hakaret konseri yeniden gündemde! Selefiler sessizliği tepki çekti - 2. Resim

JENNİFER LOPEZ TETİKLEDİ

Ekim 2023'te gerçekleşen ve adeta 'Kabe'ye hakaret konseri' olarak akıllarda kalan konser Suudi Arabistan'ın yaşayacağı değişimin de bir habercisi oldu.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın reformları ile "ılımlı İslam" açılımları yapan Suudi Arabistan'da konserlerin arkası kesilmediği gibi ülkede radikal değişimler yaşandı. 


Suudi Arabistan'da Kabe'ye hakaret konseri yeniden gündemde! Selefiler sessizliği tepki çekti - 3. Resim

Elie Saab Moda Haftası kapsamında Riyad'a gelen ünlü şarkıcı Jennifer Lopez konser verdi. Konserde Lopez iddialı(!) kıyafetlerle şov yaptı.

Modacı Elie Saab adına düzenlenen etkinliğe Lori Harvey, Rosie Huntington-Whiteley, Law Roach, Crishelle Lim, Halle Berry, Adriana Lima ve Monica Bellucci gibi ünlü isimler de katılarak pozlar verdi.

Sosyal medyada Lopez konserinin ardından Kabe'ye hakaret edilen konser görüntüleri de tekrar dolaşıma girdi. sosyal medya kullanıcıları hem Lopez konserine hem de geçmiş konserlere tepki göstermeye devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rasim Duman25 Kasım 2024 19:21

Ahhh Heykel ! Senin Nablus ihânetin ve hıyânetin, bak nelere sebep oldu !!! "Atam olmasaydı, adımız Yorgo olurdu", öyle mi ?!!! Hepiniz de Ata'nızın yanına, "cehenneme zümerâ" !!!

Sonraki Haber Yükleniyor...