Tanju Özcan, itfaiye müdürünü böyle savundu: Korktuğu için bildirmemiş olabilir

- Güncelleme:
Gündem Haberleri

Kartalkaya'da meydana gelen Grand Kartal Otel yangını faciasının ardından gözler sorumluların hesap vermesine çevrildi. İhmaller ile gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, oteldeki 8 eksiği rapora aktardığı halde ihbarda bulunmayan belediyenin itfaiye müdürünü "İtfaiye müdürü korkmuş olabilir" sözleri ile savundu.

Bolu Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Otel'de meydana gelen yangın felaketinde 78 kişi hayatını kaybetti.

Yaşanan facianın ardından otel sahibinin de aralarında bulunduğu 2 kişi tutuklanırken, yangına neden olan ihmallerin sorumlularına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Tanju Özcan, itfaiye müdürünü böyle savundu: Korktuğu için bildirmemiş olabilir - 1. Resim

"BOLU BELEDİYESİ OTELİ İHBAR ETMELİYDİ"

Olaya ilişkin katıldığı canlı yayın programında soruları cevaplayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bolu Belediyesi'nin oteli denetlediğini ve yangın belgesi için 8 eksiği tespit ettiğini fakat bunu ihbar etmediğini belirtti. 

Bakan Ersoy "Binanın ruhsatlanma ve iskan yetkisi Kültür Bakanlığı'nda değil. Belediye mücavir alanı içindeyse belediyede, dışındaysa il özel idaresindedir. Turizm merkezinde 2 yetkimiz var. Bunlar 'İmar Planı ve Turizm Amaçlı Kamu Arazisi Tahsis Yetkisi", belediye 8 kusur tespit ettiği oteli ihbar etmeliydi" dedi. 

TANJU ÖZCAN'DAN "KORKMUŞ OLABİLİR" SAVUNMASI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, otele ilişkin 8 eksiği bildirmeyen itfaiye müdürünü "İtfaiye müdürü ben böyle bir otelle ilgili eksiklikleri savcılığa bildirirsem burası büyük bir işletme yarın bana dava açabilir diye korkmuş olabilir" sözleri ile savundu. 

Tanju Özcan, itfaiye müdürünü böyle savundu: Korktuğu için bildirmemiş olabilir - 2. Resim

"SAYIN BAKANDAN ÖĞRENDİM"

Özcan "Ben yangından sonra bu başvuruları öğrendim. Daha öncesinde bu başvuruların yapıldığını, itfaiyemizin oraya gittiğini, sonra başvuru sahibinin geri çektiğini ancak yangından sonra, hatta Sayın Bakan'ın açıklamalarından sonra öğrendim" dedi. 

"ADAM KORKTUĞU İÇİN 78 CAN GİTTİ"

Programda Özcan'ın "İtfaiye müdürü korkmuş olabilir." ifadesine Bağımsız İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, tepki gösterdi.

Enginyurt, "Adamın korkusu yüzünden 78 kişi öldü yani. Vicdan mı bu şimdi? Adam korktuğu için 78 can gitti. Biz Mehmet Nuri Ersoy istifa etsin derken… Bir adamın korkusu yüzünden, bir adamın o denetimi bildirmesi gerekirken, yazık günah, 78 insan ölmüş. Yani korkulur mu... Allah'tan korkulur, kuldan korkulur mu?" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...