Teğmenler CHP'de siyaset mi yapacak? Avukat Serkan Toper: "Vekillik hayali kuruyorlar"
Kara Harp Okulu mezuniyet töreni sırasında korsan yemin eden teğmenler TSK'dan ihraç edilmişti. Teğmenlerin görev iadesi tartışmaları sürerken, Avukat Serkan Toper'den konuyla ilgili çarpıcı yorum geldi. Toper, "Teğmenler şimdi CHP'de milletvekilliği hayali kuruyor" dedi.
Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında 'kılıçlı korsan yemin' metni okuyan teğmenler Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Yüksek Disiplin Kurulu tarafından TSK'dan ihraç edildi. Korsan yemin sonrası teğmenlerin görevlerine geri dönüp dönmeyeceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili olarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı Beşiktaş Belediye Başkanı Adayı olan Avukat Serkan Toper'den çarpıcı açıklama geldi.
TGRT Haber'de yayımlanan Taksim Meydanı programında konuşan Toper, ihraç edilen teğmenlerin milletvekili hayali kurduğunu söyledi.
TEĞMENLER CHP'DE SİYASET YAPARIM MESAJI VERİYOR
Toper şunları söyledi:
"Bu arkadaşlar göreve dönmek ister mi? Hepsi milletvekilliği, belediyelerde güzel iş hayali kuruyor. 5 teğmenin Anıtkabir'de "TSK'dan Atatürkçü oldukları gerekçesiyle kovulmuş" gibi poz vermesi 'Ben göreve dönmek istemiyorum. Şovuma devam ederim, CHP'de siyaset yaparım' mesajıdır."
KILIÇ ÇATMA TÖRENİ KUTUPLAŞMAYA YOL AÇTI
Programda konuşan Gazeteci Barış Yarkadaş, kılıç çatma töreninin kutuplaşmaya yol açtığını söyledi. Yarkadaş, "Askerlikle ilişkisi olanlar için bu tören yabancı bir şey değil. "Kılıç Çatma" olarak nitelendirilen seremoni, uzun yıllardır yapılıyordu. Askerler önce yemin ediyor, ardından da üniversitelerde kep atma törenindeki gibi kılıç çatıyor. Askerler şapkalarının üzerinde ay-yıldız olduğu için atmazlar, kılıç çatarlar. Bir askerlik geleneği bir anda Türkiye'nin merkezine oturtuldu. Bir kutuplaşmanın aracı haline getirildi." ifadelerini kullandı.
7 KEZ SÖZ DİNLEMEYENİ KİMSE ORDUDA TUTMAZ
Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, "Okul komutanı, dekan, hepsi, 7 kez olmaz, "Bunu okuyamazsınız. Erdoğan'ın önünde yapacağınız yemin budur" diyorlar. İhraç edilen Ebru isimli teğmene "Böyle bir şey yaparsak siyasete bulaşırız. Bu da bizi zor durumda bırakır" diyor. 7 kez söz dinlemeyen teğmeni orduda tutar mısınız?" diye konuştu.