Terör örgütü PKK'nın Irak'taki saldırısına Türkiye'den sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta terör örgütü PKK tarafından 2 Irak askerinin öldürülmesini kınayarak örgütün bölgedeki tehlikesine dikkat çekti. Bakanlıktan yapılan açıklamada "PKK terör örgütünün Türkiye ve Irak’ın ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğu ve Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği ortadadır" ifadelerine yer verildi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, 2 Irak askerinin PKK terör örgütü tarafından öldürülmesine ilişkin, "PKK terör örgütünün Türkiye ve Irak’ın ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğu ve Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği ortadadır. Bu son saldırı, terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.
Keçeli, 2 Irak askerinin PKK terör örgütü tarafından öldürülmesine ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.
Irak Hudut Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 2 sınır muhafızının, PKK terör örgütü tarafından dün Dohuk’ta gerçekleştirilen saldırı sonucunda hayatlarını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını belirten Keçeli, Irak halkına başsağlığı, şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet ve saldırıda yaralanan askere acil şifalar diledi.
"PKK BÖLGEDE BİR TEHDİT"
Keçeli, "PKK terör örgütünün Türkiye ve Irak’ın ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturduğu ve Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği ortadadır. Bu son saldırı, terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.
TERÖRLE MÜCADELEDE ORTAKLIK VURGUSU
Sözcü Keçeli, teröre karşı, Irak’la birlikte ortak mücadele vermeye devam edeceklerini kaydetti.
Irak'ın Duhok kentinde dün terör örgütü PKK'nın saldırısında 2 Irak sınır muhafız gücü askeri hayatını kaybetmişti.
BAKAN FİDAN IRAK'A GİDECEK!
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, yarın Bağdat'a ziyaret gerçekleştirecek.
PKK'yı geçtiğimiz aylarda "yasaklı örgüt" ilan eden Bağdat hükümetinin, örgütü resmen terör örgütü olarak ilan etmesi ziyaret kapsamında masaya yatırılacak.