Terörsüz Türkiye süreci ne zaman sonuçlanacak? İmralı heyetinde bulunan DEM'li Pervin Buldan tarih verdi

Türkiye'de tüm dikkatler İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile beraber terör örgütü PKK/KCK'nın silah bırakarak kendisini feshetmesine yönelik yürütülen 'terörsüz Türkiye' sürecine çevrildi. İmralı'da Öcalan ile görüşmeleri yürüten heyetin içinde bulunan DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan "Öcalan ile bir görüşme daha yapacağız. Bu sürecin birkaç ay içinde tamamlanması öngörülüyor, yani haziran sonuna kadar sürecin tamamıyla başarıya ulaşması bekleniyor" dedi.
DEM Parti Van Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, İtalya'nın başkenti Roma'da terörsüz Türkiye sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İMRALI'YA ZİYARET NE ZAMAN YAPILACAK?
Buldan, İmralı'ya bir ziyaretin daha yapılacağını "Buradan gittikten sonra Adalet Bakanı ziyaret edilecek, bir görüşmemiz olacak. Ardından muhtemelen İmralı Adası’nda Öcalan ile bir görüşme daha yapacağız" sözleri ile aktardı.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ NE ZAMAN SONUÇLANACAK?
Pervin Buldan, Avrupa ülkelerinin sürece destek vermesi gerektiğinin altını çizerek "Bu sürecin birkaç ay içinde tamamlanması öngörülüyor, yani Haziran sonuna kadar sürecin tamamıyla başarıya ulaşması bekleniyor. Bu Öcalan açısından da devlet yetkilileri açısından da böyle. Dolayısıyla yapılan görüşmelerin ve çalışmaların Avrupa’nın tüm ülkelerinde buna verilen desteğin büyük katkısı olacaktır. Her ülkenin kendi açısından yapacağı birçok iş vardır" ifadelerini kullandı.
"BARIŞIN KAYBEDENİ OLMAZ"
Uluslararası kamuoyundan süreç için büyük destek beklediklerini vurgulayan Pervin Buldan "Verilecek destek kıymetlidir, barışa katkı sağlar. Çünkü Türkiye’de Kürt halkı ve Türk halkının ortak yaşayacağı bir zemin oluşturuluyor. Barışın kaybedeni olmayacağını hepimiz biliyoruz, ama barışın kazananı herkes olacaktır" şeklinde konuştu.