Çeyrek altın için yarışmışlardı: En başarılı öğrenci tüm soruları bilerek yanlış işaretlemiş

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Şanlıurfa'da özel bir eğitim kurumunun uygulaması sosyal medyanın gündemine oturdu. Kurum, tüm soruları yanlış cevaplayan öğrencisine çeyrek altın taktı, tepkiler peş peşe geldi. Kurum müdürü, Elif Sude Şenel'in bilerek soruları yanlış cevapladığını söyleyip "Bu sınavda tüm soruları doğru ya da yanlış cevaplayan öğrencilerimize altın vereceğimizi duyurduk. Doğru ile değil yanlış yapmanın da doğru yapmak kadar zor olduğunu göstermek istedik. Bütün amacımız buydu ama yanlış tepkiler aldık" dedi. 

Şanlıurfa'da Liseye Geçiş Sınavı (LGS) öncesi bir ödül uygulaması sosyal medyada çok konuşuldu. Halfeti ilçesindeki bir özel gelişim kursu, deneme sınavı düzenledi ve tüm soruları doğru ve yanlış işaretleyen öğrencilere çeyrek altın verileceğini duyurdu. 

Yapılan deneme sınavında, kursun başarılı öğrencilerinden Elif Sude Şenel, tüm soruları bilerek yanlış işaretleyerek çeyrek altın kazandı.

"YANLIŞ ANLAŞILDIK"

Kurs sahibi ve müdür Muhammed Tahir Kurt, yanlış anlaşıldıklarını belirterek, tepkiler nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Kurt, “Geçen hafta yapılan LGS sınavı öncesi öğrencilerimizi motive etmek amacıyla altın ödüllü bir deneme sınavı yapmaya karar verdik. LGS sınavından tam bir hafta önce bu altın ödüllü sınavı yaptık. Bu sınavda tüm soruları doğru ya da yanlış cevaplayan öğrencilerimize çeyrek altın ödülünü vereceğimizi duyurduk. Bütün soruları doğru cevaplayan dediğimiz zaman çekinen öğrencilerimiz oldu, biz de dedik ki bütün soruları yanlış da yapabilirsiniz. Bunun ihtimali ise çok çok düşük.

Tüm soruları yanlış cevaplayan öğrenciye altın takmışlardı! Tepkiler gerçeği ortaya çıkardı - 1. Resim

YANLIŞ YAPMA İHTİMALİ 6 TRİLYONDA BİR 

Biz bu ihtimali hesapladık, rakam 6 trilyonda bir oluyor. Bir insanın rastgele 90 soruyu sallayarak yanlış yapma ihtimali 6 trilyonda birdir. Bu da şuna denk geliyor. Bin tane dünya insanını yan yana getirip, bir sınav yapsanız, sadece bir kişi bütün soruları yanlış yapabilir. Yani bunun şu an dünyada pek mümkünatı yok.

"HERKES TEPKİ GÖSTERDİ"

Bunu ancak şu kişi yapabilir, bütün soruları doğru olarak çözen bir kişi yanlış cevabı işaretler. Bir tane çok başarılı öğrencimiz, denemelerde sürekli birinci olan bir öğrencimiz, doğruyu bularak yanlış olanı işaretledi. Biz de bu anlamda kendisine bir çeyrek altın hediye ettik ve gururluyuz. Bunu neden yaptık, öğrenci motivasyonunu arttırmak için, sınav stresini azaltmak istedik. Yani her şeyin illaki doğru ile değil yanlış yapmanın da doğru yapmak kadar zor olduğunu göstermek istedik. Bütün amacımız buydu. Fakat birçok kurumdan, birçok kişiden çok yanlış tepkiler, çok yanlış anlaşılmalar, yanlış tepkiler aldık. Bu yüzden bu açıklamayı yapma gereği duyduk" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...