Tunceli'de korkutan deprem! AFAD ilk verileri paylaştı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD sarsıntıyla ilgili ilk verileri açıkladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgilere göre, Tunceli'nin Pülümür Göksun ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 16.44'te meydana gelen depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü.
KANDİLLİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI
Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamada ise depremin şiddeti 4 olarak açıklandı. Sarsıntının merkez üssü Pülümür-Boğazakaraderbent; derinliği ise 5 kilometre olarak belirtildi.
NACİ GÖRÜR'DEN DEPREM UYARISI
Öte yandan Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde Tunceli ile ilgili şunları söylemişti: "Şu anda Tunceli’de deprem bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz ona Yedisu fayı diyoruz. Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur. Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de benim insanım hayatını kaybeder. Benim bu sözümü Tunceli valisi o bölgenin valileri ciddiye aldı. Oradaki kaymakamlarla da konuştum. Elimden geldiğince de onları uyardım. Tunceli’de çalışıyorlar."