Turgut Özal kabri başında dualarla anıldı! Vefatının 32’nci yılında unutulmadı
Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefatının 32’nci yıl dönümünde Topkapı’da bulunan kabri başında anıldı. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban gibi birçok isim ile Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 32’nci yılında da unutulmadı.
Zeytinburnu Topkapı’da bulunan Anıt Mezarda düzenlenen törenle anıldı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hangi görüşten, hangi bölgeden, hangi kimlikten olursak olalım milli birliğimizi kuvvetlendirerek, dünyamızın bu geçtiği zor dönemde de milli birlik, beraberlik içinde, demokrasi ve kalkınma ideallerini hep en yüksekte tutarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.
Yılmaz ve beraberindekiler ardından merhum Başbakan Adnan Menderes'in mezarını ziyaret ederek, karanfil bıraktı ve dua etti.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, her iki devlet adamına da rahmet diledi.
BÜYÜK REFORMLARA İMZA ATMIŞ BİR LİDER
Turgut Özal ve Adnan Menderes'in "milletin adamı" sıfatını kazanan devlet adamları olduğunu belirten Yılmaz, "Bu kolay kolay gerçekleşmiyor. Millete hizmet ettiğinizde, milletin hayatını, refahını iyileştirdiğinizde, devleti daha ileriye taşıdığınızda, bu milletin gönlünde sarsılmaz bir yer ediniyorsunuz. Farklı bir bakış açısı gelişiyor. Her iki 'milletin adamı'na da rahmet diliyorum. Kalkınma ve demokrasi mücadelemizde ikisinin de çok büyük emeği var, payı var." dedi.
Yılmaz, Menderes'in çok büyük hamlelere vesile olmuş bir lider olduğunu, ezanla ilgili attığı tarihi adımın hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirerek, Menderes'in arkadaşlarıyla verdiği büyük hizmetlerin ardından askeri darbeden sonra demokrasi şehidi olduğunu aktardı.
Her iki devlet adamının da ülkeye katkısının büyük olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bugün geriye baktığımız zaman onların o mücadeleleri, fedakarlıkları sayesinde ülkemiz kalkınmada, demokraside farklı bir yere gelmiş durumda. Rahmetli Özal ülkemizde serbest piyasa ekonomisinin yerleşmesi, daha rekabetçi, daha güçlü bir ekonomik yapı oluşması için dış dünyayla dünya ekonomisiyle ülkemizin bütünleşmesi için büyük reformlara imza atmış bir lider. Aynı şekilde askeri bir müdahaleden sonra ülkemizin demokratikleşmesine, yeniden siyasetin normalleşmesine çok büyük katkıları olmuş bir lider. Her zaman düşünce hürriyeti, inanç hürriyeti, girişim hürriyeti, demiş olan bir lider. Her ikisini de demokrasi ve kalkınmamıza yaptıkları katkılardan dolayı tekrar şükranla minnetle yad ediyoruz."
Yılmaz, Özal ve Menderes'in mirasına en güçlü şekilde sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "Milletimizin başı sağ olsun." dedi.
Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban, İstanbul Valisi Davut Gül, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Başkan Vekili Nuri Aslan, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, AK Parti Grup Başkan Vekili Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Turgut Özal’ın Eşi Semra Özal, ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Tören, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın öz geçmişinin okunması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Cumhurbaşkanlığı çelengi bırakıldı.
Tören İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un dua etmesiyle sona erdi. Protokol üyeleri, anma töreni sonrası Özal ailesine taziyelerini sundu.