Türkün güç gösterisi! Ege'de 'Mavi Vatan' tatbikatı yapıldı

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkün güç gösterisi! Ege'de 'Mavi Vatan' tatbikatı yapıldı
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

20 bin Mehmetçiğin katıldığı Mavi Vatan tatbikatı Yunan’ı panikletti. Basın “Savunma sanayimizin kuruduğu dönemde Türkler hızlı yükselişe geçti” yorumunu yaptı.

YEŞİM ERASLAN MUĞLA/AKSAZ - Türk Silahlı Kuvvetleri, “Mavi Vatan” için 20 bin askerle Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de sahaya indi. 7 Ocak’ta başlayan ve Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de 16 Ocak’a kadar sürmesi planlanan “Mavi Vatan 2025” tatbikatı, Yunanistan’da paniğe yol açtı. Yunanistan basını, Muğla Aksaz’da düzenlenen “Mavi Vatan 2025” tatbikatını “Türkiye’nin denizdeki yükselen gücü” ifadesiyle tanımladı. Türk Deniz Kuvvetleri’nin gücünün, Yunanistan savunma sanayinin “kuruduğu” dönemde yükselişe geçtiği belirtildi.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun katıldığı tatbikat birçok ülkenin ordusundan daha fazla personelle icra ediliyor.

Hazırlanan senaryo gereğince denizde bulunan mayınlar, SAT timlerince başarı ile imha edilirken, Aksaz açıklarında bulunan ve düşman tarafından işgal edildiği varsayılan Yılancık Adasının kurtarılması için Taktik Pençe Harekâtı düzenlendi. Harekât kapsamında öncelikli olarak Seahawk Helikopterleri devreye girdi. Helikopterlerden yapılan atışlarla bölge emniyet altına alınırken, adaya amfibi unsurları ve SAT komandoları çıkarma yaptı. Düşman unsurlarını temizleyen SAT komandoları ve deniz piyadeleri, Türk Bayrağını adaya dikerek kontrolün sağlandığını gösterdi.

Harekât kapsamında denizin derinliklerinde varlığı tespit edilen düşman unsuruna da Denizaltı Savunma Harbi Harekâtı yapıldı. Bu kapsamda düşman unsuru olarak kabul edilen denizaltı, helikopterler ve uçaklardan atılan torpidolarla satha çıkmaya zorlandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...