Uludağ'da yangın faciası: Hayatını kaybeden baba ve oğlu toprağa verildi

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Uludağ'da yangın faciası: Hayatını kaybeden baba ve oğlu toprağa verildi
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Uludağ'daki Kervansaray Otel'de çıkan yangında hayatını kaybeden eski milli kayakçı Yahya Usta ile milli kayakçı oğlu Berkin Usta'nın cenazeleri toprağa verildi.

Uludağ 1'inci Oteller Bölgesi'nde bulunan Kervansaray Otel'de dün sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangında Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı ve eski milli kayakçı Yahya Usta ile 25 yaşındaki milli kayakçı oğlu Berkin Usta hayatını kaybetti.

Uludağ'da yangın faciası: Hayatını kaybeden baba ve oğlu toprağa verildi - 1. Resim

TÖRENE ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Hayatını kaybeden baba oğulun cenazeleri, otopsinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan yakınlarınca alındı. Yahya Usta ve oğlu Berkin Usta'nın cenazeleri, törenin yapılacağı Ulu Cami'ye getirildi.

Cenaze törenine ailenin yakınlarının yanı sıra, Uludağ'daki otel işletmecileri, kayak severler, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, milletvekilleri, belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın kıldırdığı namazın ardından cenazeler, Hamitler Mezarlığı'na defnedildi.

Uludağ'da yangın faciası: Hayatını kaybeden baba ve oğlu toprağa verildi - 2. Resim

NE OLMUŞTU?

Dün sabah Uludağ'daki bir otelde yangın çıkmış, ihbar üzerine bölgeye çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından sevk edilen 110 personelle yangın söndürülmüştü.

Yangında, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı ve eski milli kayakçı Yahya Usta, eşi Fikriye ve milli kayakçı oğlu Berkin Usta, dumandan etkilenmişti. Otelden bilinci kapalı çıkarılan Yahya Usta ve oğlu Berkin yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Hayati tehlikesi bulunan Fikriye Usta ise Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında otel müdürü T.D, oteli işleten firmanın yöneticisi C.K.A. ile açıkta bıraktıkları közler nedeniyle şöminenin yan tarafında bulunan süs çiçeğinin tutuşmasına neden oldukları iddia edilen kayak merkezi çalışanları T.K, M.K.Ç. ve E.T. gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...