Vali Davut Gül'den CHP'ye sert Filistin tepkisi: Kutsal davayı siyasi hesaplarına alet ettiler

İstanbul Valisi Davut Gül, CHP'nin Taksim'de gerçekleştirmek istediği izinsiz eylem sırasında yaşanan provokasyonlar sonrası sert açıklamalarda bulundu. Vali Gül "Filistinli kardeşlerimizin kutsal davasını kendi siyasi hesaplarına alet edenleri kınıyoruz. İstanbul’un pek çok farklı noktasında gösteri ve toplanma hakkı serbestken, güvenlik gerekçesiyle sınırlı tutulan bu alanda ısrarla toplanma çağrısı yapmak, en hafif tabiriyle provokasyondur" dedi.
CHP'nin çağrısının ardından toplanan grup İstanbul'da Filistin yürüyüşü adı altında Taksim ve İstiklal'de izinsiz gösteri yapmak için polislerle karşı karşıya geldi.
İstanbul Valisi Davut Gül, CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Taksim'de yapılmak istenen Filistin'e destek adı altındaki provokatif eylem girişimine tepki gösterdi.
Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde güvenlik gerekçesiyle uzun yıllardır hiçbir gösteriye izin verilmemektedir. Bu durum ilgili kişi ve gruplara defalarca açıkça bildirilmiştir.
İstanbul’un pek çok farklı noktasında gösteri ve toplanma hakkı serbestken, güvenlik gerekçesiyle sınırlı tutulan bu alanda ısrarla toplanma çağrısı yapmak, en hafif tabiriyle provokasyondur.
Filistinli kardeşlerimizin kutsal davasını kendi siyasi hesaplarına alet edenleri kınıyoruz. Toplumsal hassasiyetleri istismar ederek kamu düzenini bozma girişimlerine asla müsaade edilmeyecektir.
Tüm bu süreçte sağduyusunu koruyan güvenlik güçlerimiz, hukuk çerçevesinde görevini ifa etmiş; milletimizin huzurunu hedef alan girişimlere karşı kararlı bir duruş sergilemiştir.
Polislerimizin yaralanmasına, bazı vatandaşlarımızın yargılanmasına sebep olan bu yasa dışı çağrıları yapan ve organize edenler hakkında suç duyurusunda bulunulacak; adli süreç titizlikle takip edilecektir.