samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Yenidoğan çetesinin mağdur ettiği aile her şeyi anlattı: Oğlum ömür boyu engelli kalacak

Editör:
- Güncelleme:
Gündem Haberleri

Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve bazı bebeklerin ölmesine neden olan 'yenidoğan çetesi' Türkiye'nin gündemine oturdu. Çetenin mağdur ettiği Dağlı çifti, Fırat Sarı ile yaşadıkları süreci ve çocuklarının nasıl engelli kaldığını bir bir anlattı. 

İstanbul'da 19 hastane ve 47 kişinin adının karıştığı 'yenidoğan çetesi' skandalı büyüyor. Doktor, hemşire ve 112 sağlık çalışanlarının ortak hareket ederek önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine bebekleri sevk ederek bundan haksız kazanç elde ettiği, hatta bazı bebeklerin ölümüne neden oldukları tespit edildi. Korkunç olayda 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.


Yenidoğan çetesinin mağdur ettiği aile her şeyi anlattı: Oğlum ömür boyu engelli kalacak - 1. Resim

HASTANELER BİR BİR AÇIKLANDI

Hazırlanan iddianamede çetenin hastaların mevcut durumlarını evrak işlemlerine farklı yansıtarak evrak sahteciliği yapıp SGK'ya fatura ettiği, hastaların mevcut durumlarını olduğundan daha ağır göstererek daha uzun süre yatış sağlayıp SGK'dan yüksek ücret tahsil ettiği ve bazı hasta yakınlarından fazladan ücret adı altında para almak gibi işlemlerle maddi çıkar elde ettiği belirtildi.

Kan donduran vurgunda adı geçen 19 hastane tek tek açıklanırken, yenidoğan çetesinin ağına düşenler de bir bir ortaya çıkıyor. 


Yenidoğan çetesinin mağdur ettiği aile her şeyi anlattı: Oğlum ömür boyu engelli kalacak - 2. Resim

CANLI YAYINDA YAŞADIKLARINI ANLATTI

Yenidoğan çetesinin ağına düşen Orhan ve Sevil Dağlı çifti, oğulları Asilhan'ın çetenin lideri Fırat Sarı yüzünden nasıl engelli kaldığını ve yaşadıkları süreci TV100'de anlattı.

Kan donduran detayları aktaran acılı anne Sevil Dağlı, "Ben cumartesi gecesi 30+1 doğum yaptım. Bebeğimin kilosu gayet iyiydi fakat akciğerleri gelişmediği için yoğun bakım süreci olacaktı. Tam da o anda onların ağına düştük. Potansiyel müşteriydik. Benim çocuğum kuvözle alınıp götürülmesi gereken bir durumdaydı fakat benim çocuğumu elleriyle taşıyarak götürdüler" dedi.


Yenidoğan çetesinin mağdur ettiği aile her şeyi anlattı: Oğlum ömür boyu engelli kalacak - 3. Resim

"HAMİLELİĞİNİ UNUTMAYA ÇALIŞ"

"İşin kötü tarafı doktor yok, alıp götüren hemşire" diyen acılı anne, "Hanımefendi 'ilk müdahaleyi ben yaptım' dedi. Biz evladımızla ilgili bilgi bile alamadık. Hastanede karış karış doktor aradık. Çocuğumuz hakkında bilgi alamadık. 2 gün sonra doktor dediğimiz Fırat Sarı geldi. Doğumu yaptıran kadın doktor geldi. Daha sonra Fırat Sarı ile karşılaştığımda 'Çocuğunuz iyi değil 2 hafta ya yaşar ya yaşamaz. Yaşasa bile 6-7 ay burada. Siz eve gidin. Hamileliğinizi unutmaya çalışın' dedi" sözleriyle çetenin ağına düştüğü anları anlattı.


Yenidoğan çetesinin mağdur ettiği aile her şeyi anlattı: Oğlum ömür boyu engelli kalacak - 4. Resim

"DOKTOR 'ÇOCUĞUNUZU GÖRMEDİM' DEDİ"

Bebekleri Asilhan'ı görmek için hemşirelere para verdiklerini söyleyen aile, Fırat Sarı'nın birkaç gün sonra çocuklarının nöbet geçirdiğini söylediğini aktardı. "Fırat Sarı, 'Çocuk nöroloji uzmanımız gelip gördü. Bir ilaç başladık' dedi. Sonra o doktora gittim. Doktor 'O hastaneye gitmedim, öyle bir şey demedim ve çocuğunuzu görmedim' cevabını verdi" dedi.


Yenidoğan çetesinin mağdur ettiği aile her şeyi anlattı: Oğlum ömür boyu engelli kalacak - 5. Resim

"ASİLHAN ÖMÜR BOYU ENGELLİ KALACAK"

Anne Sevil şu sözlerle süreci anlattı:

"Biz çocuğu 35 gün sonra başka bir hastaneye götürdük. Orada başka bir şeyler olduğunu anladık. Yoğun bakımda çocuklar hiç susmadı, hemşirelerin tavırları, doktor Fırat Sarı ile hemşireler arasındaki diyaloglar yakındı. İki kanka sohbet ediyor gibiydi.

Önce doktor Fırat Sarı ile konuştuğumuzda 'Çocuğunuzu şuradan şuraya oynatırsanız ölür' dedi. Ben de korktum. Bir iki gün daha tuttuk. Gebeliğimi takip eden doktorum 'Ambulansla alıp götürün' dedi ama Fırat Sarı, bizim çıkartmamamız için elinden geleni yaptı. Asilhan ömür boyu engelli kalacak. Yüzde doksan engelli. Doğduğunda kuvöz olmadan alıp çocuğu götürdükleri için beyin kanaması geçirdi.


Yenidoğan çetesinin mağdur ettiği aile her şeyi anlattı: Oğlum ömür boyu engelli kalacak - 6. Resim

BEBEKLERE SÜTLERİ BİLE VERMEMİŞLER

Doğum anında oksijen tüpüyle yoğun bakıma kaldırsalardı engelli olmayacaktı. Beslenmesiyle ilgili sıkıntılar olduğu için nöbet geçirmiş. Biz çocuğumuzu oradan aldık. Almasaydım o çocuklar arasında olacaktı. Doğduğu kiloyla çıkardık. Beslenme yapmıyorlar, sütleri vermemişler. Götürdüğümüz süt paketleri duruyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...