Yerlikaya'dan Malatya'da moral ziyareti... Depremden etkilenenlerle konuştu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da bugün gerçekleşen 5,9 şiddetindeki korkutan deprem sonrası bölgeye giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafa ve çevredeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, sorun ve talepleri dinledi.
Bugün Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Bakan Yerlikaya, 5,9 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Malatya'da, İnönü Caddesi'ndeki iş yerlerinde esnafla bir araya geldi.
Esnafa ve çevredeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, sorun ve talepleri dinledi.
Bakan Yerlikaya daha sonra Malatya Valiliğini ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile bir süre görüştü.
EĞİTİME ARA VERİLDİ
Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen illerden biri de Batman, Adıyaman ve Şanlıurfa oldu. Bu 3 ilde deprem nedeniyle eğitime bir (1) gün ara verildi.
Ali Yerlikaya, depremle ilgili şu verileri paylaşmıştı:
Depremin ilk anından itibaren tüm kuruluşlar harekete geçti. Hasar tespitiyle ilgili çalışmalar başlatıldı.
1112 ihbar geldi bunların 149'u yardım amaçlı.
Toplam 187 vatandaşımız depremden etkilendi. 43 vatandaşımız gözetim altında tutuluyor.
Pütürge ve Kale'de kaya düşmesi meydana geldi. Kapanan yolumuz kalmadı, enerji ve su kesintisi yok.
Depremden etkilenen illerde herhangi bir olumsuz yok.