14 gün şekeri bırakın farkı görün: Vücudunuzda olan değişimler

14 gün boyunca sıfır şeker tüketirseniz vücudunuzda ağ yakımı gerçekleşirken cildinizde parlar. Uzmanlar şekersiz yaşamın hayatınızı baştan sona değiştireceğini söylüyor.
İşlenmiş şekerin vücuda zararları biliniyor ancak sadece 14 gün şeker tüketimini durdurmanın sağlığınıza etkisi oldukça fazla. Karaciğer, bağırsak ve cilt sağlığını iyileştirdiğini hatta göbek çevresindeki yağı azalttığı vurgulanıyor.
14 GÜN ŞEKERİ BIRAKIRSANIZ NE OLUR?
Uzmanlara göre, 14 gün boyunca işlenmiş şekeri bırakmak, vücutta gözle görülür değişimlere yol açıyor. İlk birkaç gün, özellikle şekere düşkün olanlarda yorgunluk, bağ ağrısı ve tatlı krizleri gibi yoksunluk belirtileri görülebiliyor.
Ancak zamanla kan şekeri seviyesi düzene girerek ani enerji düşüşleri ve tatlı krizlerinin önüne geçer. Bu süreçte tat alma duyusu da değişerek doğal şeker (meyve gibi) daha tatlı ve lezzetli hale gelir.
Şeker tüketimi karaciğer ve bağırsak sağlığını dönüştürüyor. Karaciğerde yağ birikimini artırıyor ve şekeri kesmek bu tür yağlanmaların önüne geçiyor.
Şeker bağırsak ve karaciğer sağlığını destekliyor. Eklem ağrıları, kronik yorgunluk gibi şikayetler hafifliyor.
ŞEKERİ BIRAKMANIN VÜCUDA FAYDALARI
Şekeri bırakmanın en görünür farklarından biri fiziksel görünümdeki iyileşmeler oluyor. 14 gün şekersiz beslenme yüzdeki şişkinliği ve göz altındaki morlukların azalmasını sağlıyor.
Bel çevresinde oluşan yağların erimesini hızlandırarak bel çevresinin incelmesine katkı sunduğu ifade ediliyor. Ciltte sivilce ve kırmızı lekelerin azaltırken cilt daha temiz ve parlak bir görünüm kazanıyor.
İşlenmiş şeker, bağırsak florasındaki zararlı bakterileri besleyerek sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Şekeri kesmek probiyotik dengeyi desteklerken şişkinlik ve gaz şikayetleri azaltır.
Ayrıca uyku düzeninizi düzelterek sabahları daha dinç uyanmanızı sağlar. 14 gün şekeri bırakmak, uzun vadede sağlıklı alışkınlıklar edinilmesine katkı sağlıyor.