420 Milyon dolarlık satış! O spor salonu devrediliyor

Türkiye genelinde 121 şubesiyle en geniş fitness zincirlerinden biri olan MACFit, resmen el değiştiriyor. Rekabet Kurulu, MACFit markasını bünyesinde barındıran Mars Spor Kulübü’nün, Polonya merkezli Benefit Systems’e devrini onayladı. 420 milyon dolarlık satışla birlikte Türkiye’deki spor sektörü yeni bir döneme giriyor.
MACFit markasının satış anlaşması, yalnızca finansal yönüyle değil, sektörel etkisiyle de dikkat çekiyor. Türkiye’deki spor salonu ağında ciddi bir paya sahip olan MACFit’in el değiştirmesi, hizmet ağında değişiklik olup olmayacağına dair soru işaretlerini de beraberinde getirdi.
Benefit Systems’in Mars Spor’un tüm hisselerini devralacağı süreç, rekabet ve yatırım gündeminde uzun süre konuşulacak gibi duruyor. Yeni sahiplik süreciyle birlikte kullanıcı deneyiminde yenilikler olup olmayacağı ise merakla bekleniyor.
TÜRKİYE’NİN SPOR DEVİ SATILIYOR
Rekabet Kurulu’nun onayladığı bu devir kararı, fitness alanında faaliyet gösteren firmalar arasında dikkat çeken en yüksek hacimli satışlardan biri oldu. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yoğun ilgi gören MACFit salonlarının yeni dönemde nasıl bir strateji izleyeceği şimdiden konuşulmaya başlandı.
420 MİLYON DOLARLIK SATIŞ
2010 yılında Esas Holding’in yatırımlarıyla kurulan Mars Spor, Actera Group’tan alınan destekle büyümesini sürdürmüştü. 121 MACFit şubesini bünyesinde bulunduran şirket, uzun yıllardır şehir hayatının vazgeçilmez spor merkezlerinden biri haline gelmişti. Şimdi ise bu marka, uluslararası yatırımcıların radarına girerek yeni bir sayfa açıyor.