Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 390 personel alımı yapacağını açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 2.390 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı şartları ve tarihi ise merak ediliyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.390 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık, taşra teşkilatında görev yapmak üzere yapılacak alımlar için detayları paylaştı.
Personel alımları KPSS (B) grubu puanı esas alınarak yapılacak ve başvurular Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden kabul edilecek.
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımına yönelik duyurusunu Resmi Gazete aracılığıyla ilan etti.
Buna göre; 2.390 kişilik sözleşmeli personel kadrosu için alımlar yapılacak ve başvurular 15 Ekim 2024 tarihinde başlayacak. Son başvuru tarihi ise 30 Ekim 2024 olarak belirlendi.
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı için adaylar başvurularını elektronik ortamda, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı platformu üzerinden yapabilecek.
Başvuru işlemleri e-Devlet şifresi kullanılarak gerçekleştirilecek olup, başvuruların son günü olan 30 Ekim 2024 tarihinde saat 23:59’a kadar sistem üzerinden tamamlanması gerekecek.
KPSS (B) grubu puanı ile başvuru yapılacak bu alımlar, Bakanlığın taşra teşkilatındaki çeşitli pozisyonları kapsıyor.
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI
Personel alımına başvurmak isteyen adayların belirli şartları sağlaması gerekiyor.
Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartları yerine getirmeleri şartlar arasında yer alıyor.
Bunun yanında, başvuru yapılacak olan pozisyon için istenilen bölümden mezun olunması gerekiyor. Adayların mezuniyet tarihleri de başvuru değerlendirme sürecinde önemli bir kriter olacak.
Önemli bir diğer şart ise, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine eklenen özel düzenlemeye göre, sözleşmeli personel olarak çalışanlar, eğer görevlerini ihlal nedeniyle sözleşmeleri feshedildiyse, bir yıl boyunca tekrar sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışamayacaklar.