AÖL 1. dönem sınav sonuçları için tarih belli oldu! Açık Lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencilerinin heyecanla beklediği sınav sonuçları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği 1. dönem sınavları, 21-22 Aralık 2024 tarihlerinde üç oturum halinde gerçekleşmişti. Binlerce öğrencinin katıldığı bu sınavların ardından gözler, sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yayımladığı akademik takvimle sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu.
Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri 21-22 Aralık 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 1. dönem sınavlarının sonuçlarını heyecanla bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvimle birlikte sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih netlik kazandı.
AÖL 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamaya göre Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav sonuçları 22 Ocak 2025 tarihinde erişime açılacak. 22 Ocak 2025 itibarıyla öğrenciler, sınav sonuçlarını online platformlar üzerinden öğrenebilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler ders geçme durumlarını görebilecek.
AÖL SINAV SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENİLİR?
Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçları için öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler. Sonuçlar MEB’in Açık Öğretim sistemine özel olarak hazırladığı platformlardan duyurulacak.
Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri: https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden giriş yaparak sonuçlara ulaşabilecekler.
Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri: https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx üzerinden sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.
AÖL SINAV PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Açık Öğretim Lisesi sınavlarında değerlendirme sistemi 100 tam puan üzerinden yapılıyor. Öğrencilerin sınav puanları doğru cevaplarının toplam soru sayısına oranlanması ile hesaplanıyor.
Puan hesaplaması formülü:
Puan = (Doğru Cevap Sayısı / Soru Sayısı) x 100
Yanlış cevapların ise doğru cevapları etkilemediği ve puan hesaplamasında dikkate alınmadığı da belirtildi. Örnek olarak; bir öğrenci 20 sorunun yer aldığı bir testte 15 doğru yaptıysa, öğrencinin puanı 75 olarak ele alınıyor. Puanlar ise en yakın tam sayıya yuvarlanarak sisteme yansıtılıyor.