samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Aydın'da orman yangını! Üniversite kampüsüne ilerleyen yangın kontrol altına alındı

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aydın'da orman yangını! Üniversite kampüsüne ilerleyen yangın kontrol altına alındı
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

21 Temmuz günü Aydın'ın Efeler ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Adnan Menderes Üniversitesi kampüs alanına doğru ilerleyen orman yangını kontrol altına alındı.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Aytepe'de saat 16.00 sıralarında henüz nedeni bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Aytepe yakınlarındaki kuru otların tutuşması ile başlayan yangın kısa sürede rüzgarın etkisi ile büyüyerek her yeri sardı.

Aydın Efeler'de çıkan orman yangını Adnan Menderes Üniversitesi kampüs alanına doğru ilerliyor - 1. Resim

AYDIN EFELER YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

İhbar üzerine bölgeye gönderilen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından havadan ve karadan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bölgeye Jandarma TOMA'ları da sevk edildi.

Aydın Efeler'de çıkan orman yangını Adnan Menderes Üniversitesi kampüs alanına doğru ilerliyor - 2. Resim

YANGIN ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNE DOĞRU GİDİYOR!

Ekiplerin bütün müdahalelerine rağmen yayılmaya devam eden yangın Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sosyal Tesisleri'nin de içinde bulunduğu kampüs alanına doğru ilerledi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Rüzgarın da etkisiyle İl Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesisleri'ndeki araziye sıçrayan yangına havadan 3 helikopter de müdahale etti.

Yangında sosyal tesislerdeki 19 er dumandan etkilendi. Kentteki çeşitli hastanelere götürülen erlerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kontrol altına alınan yangında 70 dönümlük alan zarar gördü.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...