AYM Başkanı Zühtü Arslan kimdir? Zühtü Arslan kaç yaşında, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AYM Başkanı Zühtü Arslan kimdir? Zühtü Arslan kaç yaşında, nereli?
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın kim olduğu sorgulanmaya başlandı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, bugün dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Ardından arama motorlarında Zühtü Arslan kimdir, Zühtü Arslan kaç yaşındadır, sorgulamaları yapıldı. Peki, Zühtü Arslan kimdir? İşte hayatı ve kariyeri...

AYM Başkanı Zühtü Arslan kimdir, soruları hız kazandı. Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi Yılmaz Akçil'in yemin töreninde konuşan Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu salonda "AYM kararını beğenme yükümlülüğü yok. Kararlara uyulması zorunlu" diye açıklama yaptı. Ardından Zühtü Arslan kim olduğu merak konusu oldu. Zühtü Arslan kimdir? Zühtü Arslan kaç yaşındadır? Zühtü Arslan nerelidir? Zühtü Arslan hangi bölümden mezun oldu?

AYM Başkanı Zühtü Arslan kimdir? Zühtü Arslan kaç yaşında, nereli?

AYM BAŞKANI ZÜHTÜ ARSLAN KİMDİR?

Zühtü Arslan, 1 Ocak 1964 tarihinde Yozgat'ın Sorgun ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Sorgun'da bitirdi. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere'de Leicester Üniversitesi Hukuk Fakültesinde insan hakları ve sivil özgürlükler alanında, doktorasını da aynı Fakültede anayasa hukuku alanında yaptı. 2002 yılında doçent, 2007 yılında ise profesör unvanını almaya hak kazandı.Prof. Dr. Zühtü Arslan, evli ve dört çocuk babasıdır. 

ZÜHTÜ ARSLAN'IN HAYATI VE KARİYERİ

AYM Başkanı Zühtü Arslan, 2001 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görev yaptı.  2000-2003 arasında Bilkent Üniversitesinde “Turkish Public Law” dersini, 2003-2009 yılları arasında da Başkent Üniversitesinde “Hukuk ve Siyaset” dersini verdi. 2009’da Polis Akademisinin başkanlığına atandı. Burada lisans ve lisansüstü düzeyinde Anayasa Hukuku, İnsan Hakları, Devlet Kuramları gibi dersleri verdi. Aralık 2010’da Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul üyeliğine seçildi.

Anayasa Teorisi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde Din Özgürlüğü ve Türk Parlamento Tarihi 1957-1960 (üç cilt) kitaplarına ek olarak, Türkçe ve İngilizce yayımlanmış makaleleri ve bildirileri bulunmaktadır.

Prof. Dr. Zühtü Arslan, 17 Nisan 2012 tarihinde Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi ve 10 Şubat 2015 tarihinde Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na getirildi.

 

 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...