Chinese Rose Restaurant'ta domuz eti tespit edildi! Chinese Rose Restaurant nerede, sahibi kim?

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Chinese Rose Restaurant'ta domuz eti tespit edildi! Chinese Rose Restaurant nerede, sahibi kim?
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gıda güvenliğiyle ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Türkiye genelinde vatandaşların sofrasına ulaşan ürünlerde yapılan denetimlerde şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. Daha önce Türkiye genelinde Köfteci Yusuf'taki "domuz eti" olayı gündem olmuşken şimdi de iki yeni skandal gündeme oturdu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan son liste tüketicileri de yakından ilgilendiriyor. Domuz eti tespit edilen Chinese Rose Restaurant nerede, sahibi kim soruların cevapları ise merak ediliyor.

Türkiye'de gıda güvenliği denetimlerini sıkılaştıran Tarım ve Orman Bakanlığı, sahtecilik ve tüketiciyi yanıltıcı uygulamalara göz açtırmıyor.

Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı “hileli gıda” listesiyle vatandaşı bilgilendirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda 18 Aralık tarihli güncel listede Muğla’nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren Chinese Rose Restaurant ve Balıkesir’in Havran ilçesindeki Havranlı Kasap markası dikkat çekti.


Chinese Rose Restaurant'ta domuz eti tespit edildi! Chinese Rose Restaurant nerede, sahibi kim? - 1. Resim

KÖFTECİ YUSUF'UN ARDINDAN DOMUZ ETİ TESPİTLERİ SÜRÜYOR

Gıda sahteciliği olaylarının başında Köfteci Yusuf markası dikkat çekerken şimdi ise Chinese Rose Restaurant tarafından “dana kaburga” adı altında servis edilen bir üründe domuz eti bulunması endişeye neden oldu.

Bakanlık yetkililerinin yaptığı analizlerde işletmenin menüsündeki bazı ürünlerde ciddi bir ihlal olduğu belirlendi. Aynı denetimlerde Balıkesir’deki Havranlı Kasap firmasının ürettiği “Sütüven” markalı sucuklarda da domuz eti tespit edildi. 


Chinese Rose Restaurant'ta domuz eti tespit edildi! Chinese Rose Restaurant nerede, sahibi kim? - 2. Resim

CHINESE ROSE RESTAURANT NEREDE VE SAHİBİ KİM?

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Hisarönü Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan Chinese Rose Restaurant bölge halkı ve turistler tarafından sıkça tercih edilen bir işletme.

Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı liste işletmeyle ilgili şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Bakanlık işletmede yapılan denetimlerde “dana kaburga” adı altında sunulan et ürünlerinde domuz eti bulunduğunu resmi raporlarla duyurdu.

İşletmenin sahibi Zafer Söğüt olarak bilinirken yaşanan domuz eti skandalı ise halk arasında endişeye ve gıda güvensizliğine neden olmuş durumda.


Chinese Rose Restaurant'ta domuz eti tespit edildi! Chinese Rose Restaurant nerede, sahibi kim? - 3. Resim

GIDA SAHTEKARLARI LİSTESİNE NEREDEN BAKILIR?

Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşabilmesi adına Tarım ve Orman Bakanlığı, “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresi üzerinden düzenli olarak güncellediği listeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Tüketiciler buradan hileli ürünleri ve bu ürünleri piyasaya süren işletmeleri kontrol ederek bilinçli alışveriş yapabilirler.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...