Cuma namazı saat kaçta? 14 Şubat 2025 İstanbul, Ankara, İzmir ve il il cuma namazı saati

Bugün Cuma namazını eda etmek isteyen vatandaşlar, bulundukları illerde Cuma namazının saat kaçta kılınacağını merak ediyor. 14 Şubat 2025 tarihli Cuma namazı vakitleri ve detaylar haberimizde...
Müslümanlar için büyük öneme sahip olan Cuma namazı, her hafta farklı saatlerde eda ediliyor. 14 Şubat 2025 Cuma günü, İstanbul ve diğer illerde Cuma namazı saat kaçta kılınacak merak ediliyor. İşte il il Cuma namazı vakitleri...
CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?
Cuma namazı, öğle namazı vaktiyle birlikte kılındığı için, her ilde öğle ezanı vakti farklılık gösterebiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi web sitesinden alınan bilgilere göre, bazı illerimizde 14 Şubat 2025 Cuma namazı vakitleri şu şekildedir:
İstanbul: 13:29
Ankara: 13:14
İzmir: 13:36
Bursa: 13:29
Antalya: 13:22
Adana: 13:03
Trabzon: 12:47
Erzurum: 12:40
Diyarbakır: 12:44
Gaziantep: 12:55
Cuma namazı saatini yaşadığınız ya da bulunduğunuz yere aşağıdaki bağlantıdan sorgulayabilirsiniz.
14 ŞUBAT 2025 CUMA NAMAZI SAATİ İÇİN TIKLAYINIZ
CUMA NAMAZININ ÖNEMİ
Cuma namazı, İslam dininde büyük bir öneme sahiptir. Kur'an-ı Kerim'de Cuma Suresi'nde, "Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, Allah'ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın..." (Cuma Suresi, 62:9) buyrulmaktadır. Bu ayet, Cuma namazının önemini ve Müslümanların bu ibadete verdiği değeri göstermektedir.
CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR VE NASIL KILINIR?
Cuma günü 16 rekat namaz kılınır. [Bunun iki rekatını kılmak farzdır. Öğle namazından daha kuvvetli farzdır.] Bunlar sırası ile şöyledir:
1- Önce, Cumanın dört rekatlık ilk sünneti kılınır. Bu sünnet, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sonra, cami içinde ikinci ezan ve hutbe okunur. Hutbe okunduktan sonra, ikamet okunup, cemaat ile Cuma namazının iki rekatlık farzı kılınır.
2- Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, dört rekatlık son sünneti kılınır. Bunun kılınışı öğle namazının ilk sünneti gibidir.
3- Bundan sonra, “Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya” diye niyet ederek, öğle namazının farzı gibi zuhr-i ahir denilen bir namaz kılınır.
4- Sonra da, sabah namazının sünneti gibi iki rekat vaktin sünneti kılınır. Bundan sonra, Âyet-el-kürsi ve tesbihler okunup, dua edilir.