Görevden alınan Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük kimdir?

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Görevden alınan Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük kimdir?
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Batman Belediye Başkanlığı'na Batman Valisi Ekrem Canalp'ın atanmasının ardından görevden alınan Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük kamuoyunun dikkatini çekti. Birçok vatandaş Gülistan Sönük kimdir, nereli, kaç yaşında gibi detayları merak ediyor.

İçişleri Bakanlığı Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ü görevden alarak yerine Vali Ekrem Canalp’i kayyum olarak atadı. Alınan karar ise vatandaşların ilgisini çekmiş durumda. Gülistan Sönük kimdir, neden görevden alındı, ve kayyum atamasının sebebi nedir gibi sorular ise gündeme getirildi.


Görevden alınan Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük kimdir? - 1. Resim

GÜLİSTAN SÖNÜK KİMDİR?

Batman Belediye Başkanlığı görevinden alınan Gülistan Sönük kamuoyunun dikkatini çekti. 1993 yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde doğan Gülistan Sönük, lise eğitimini de burada tamamladı.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olan Sönük, üniversite yıllarından itibaren siyaset alanında aktif rol üstlendi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Batman Belediyesi Eş Başkanlığı görevine seçilen Sönük, kısa sürede geniş bir kitle tarafından tanındı.

4 Kasım 2024 tarihinde ise Batman Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla birlikte görevinden alındı ve yerine Vali Ekrem Canalp getirildi. 


Görevden alınan Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük kimdir? - 2. Resim

BATMAN BELEDİYESİ'NE NEDEN KAYYUM ATANDI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son atamalarla birlikte Batman Belediyesi’ne kayyum atanması gündeme oturdu. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde seçilmiş olan Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün yerine, Batman Valisi Ekrem Canalp kayyum olarak atandı.

Benzer şekilde aynı gün Mardin ve Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine de kayyum atamaları gerçekleştirildi.

Mardin’de Ahmet Türk’ün yerine Vali Tuncay Akkoyun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak atanırken, Şanlıurfa Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan’ın yerine Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu getirildi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...