HSK atama kararına göre Sinop, Şırnak ve Bingöl’e yeni hakim ve savcı atamaları gerçekleşti

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
HSK atama kararına göre Sinop, Şırnak ve Bingöl’e yeni hakim ve savcı atamaları gerçekleşti
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 8 Ekim 2024 tarihinde yaptığı yeni atama kararını Resmi Gazete’de duyurdu. Karar kapsamında Sinop, Şırnak ve Bingöl illerine yeni hakim ve savcı atamaları gerçekleştirildi. HSK'nın ad çekme işlemi sonucunda belirlenen iki hakim ile bir cumhuriyet savcısının görev yerleri netleşti.

HSK Türkiye’nin farklı illerinde adalet hizmetlerini güçlendirmek adına yeni atamalar gerçekleştirdi. 8 Ekim 2024 tarihinde yayımlanan atama kararlarına göre, Sinop, Şırnak ve Bingöl’deki adli mercilere yeni hakim ve savcılar atandı.

Atamalar ise HSK'nın gerçekleştirdiği kura çekimi ile belirlenerek Resmi Gazete aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu.


HSK atama kararına göre Sinop, Şırnak ve Bingöl’e yeni hakim ve savcı atamaları gerçekleşti - 1. Resim

HSK ATAMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

HSK yeni atamaları 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 13. maddesi uyarınca yapıldı. Atama kararları yasal gereklilikler çerçevesinde kamuoyuna duyuruldu.

Atama sonuçları ise 8 Ekim’de gerçekleştirilen kura çekiminin ardından resmi olarak açıklandı.

HSK atama kararına göre Sinop, Şırnak ve Bingöl’e yeni hakim ve savcı atamaları gerçekleşti - 2. Resim

HSK KARARI İLE ATANAN HAKİM VE SAVCILAR

Yeni atanan hakim ve savcılar;

Kürşat Boyvat, Sinop Ayancık Hakimliği’ne,
Nihan Özden, Şırnak Beytüşşebap Hakimliği’ne,
Ebru Kilit, Bingöl Kiğı Cumhuriyet Savcılığı’na atanmıştır.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...