İşe yönlendirme yardımı başvuru nasıl yapılır, başvuru şartları nedir? İşsiz kalanlara 8.668 TL veriliyor

İşe yönlendirme yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İŞKUR tarafından sağlanıyor. Programda işsiz kalan bireylere, belirli şartlar altında bir seferlik 8.668 TL veriliyor. İşte programın detayları...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işsiz kalan bireyler için önemli nakit destek programı olan "işe yönlendirme yardımı" programını uygulamaya başladı.
Program, işsiz bireylerin İŞKUR aracılığıyla işe yönlendirilmeleri karşılığında bir defaya mahsus 8.668 TL’lik destek alabilecekler. Bu yardım, iş arayan kişilerin iş görüşmelerine katılabilmeleri için gerekli olan yol, giyim ve diğer masrafların karşılanmasına yardımcı olur.
İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI NEDİR?
18-55 arasındaki çalışabilir durumdaki sosyal yardım faydalanıcısının iş görüşmesine gitmesi için (yol parası, traş ücreti vb için) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından aylık net asgari ücretin %10'una kadar yılda en fazla üç defa yapılan yardımdır.
İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI İÇİN NE ZAMAN VE NEREYE MÜRACAAT EDİLİR?
Kişinin işe yönlendirildiği bilgisi İŞKUR tarafından Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi’ne bildirildikten sonra 30 gün içerisinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat edilir.
BAŞVURU NASIL YAPILIR?
1. İŞKUR Kaydı ve Yönlendirme: Öncelikle İŞKUR'a kayıt olunmalı ve iş arayışında bulunulmalıdır. İŞKUR, uygun bir işe yönlendirdiğinde, iş görüşmesine çağrılacaksınız.
2. İş Görüşmesi ve Bildirim: İş görüşmesine çağrıldığınızda, bu durumu İŞKUR'a bildirmeniz gerekmektedir.
3. SYDV Başvurusu: İş görüşmesine gitmek için maddi desteğe ihtiyaç duyduğunuzda, ikametinizin bulunduğu il veya ilçedeki SYDV'ye başvurabilirsiniz.
4. Gerekli Belgeler: Başvuru sırasında kimlik belgeniz ve iş görüşmesine çağrıldığınızı gösteren belgeyi sunmanız gerekmektedir.
BAŞVURU ŞARTLARI
Yaş ve Çalışabilirlik: 18-55 yaş arasında olmak ve çalışabilir durumda olmak.
İşsizlik Durumu: İşsiz olmak ve aktif iş arayışında bulunmak.
İŞKUR Kaydı: Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sistemine kayıtlı olmak.
İş Görüşmesi: İŞKUR tarafından uygun bir işe yönlendirilmiş ve iş görüşmesine çağrılmış olmak.
Gelir Durumu: Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan gelir testine göre muhtaç durumda olmak.