KAAN UÇAK MOTORU %100 YERLİ Mİ? MMU KAAN teknik özellikleri ve motoru hakkında detaylar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milli Muharip Uçak KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Ardından KAAN hakkında araştırılmalar yapılmaya başlandı. KAAN uçak motoru yerli mi, MMU KAAN teknik özellikleri neler sorularının cevapları araştırılıyor. İşte detaylar...

Kaan uçak motoru yerli mi? Geçtiğimiz gün ilk uçuşunu tamamlayan Milli Muharip Uçak Kaan hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. KAAN uçak motoru yerli mi, MMU KAAN teknik özellikleri neler sorularının cevapları araştırılıyor. Detaylar haberimizde...

KAAN UÇAK MOTORU YERLİ Mİ?

Uzunluğu 21 metre, kanat açıklığı 14 metre olan KAAN motoru yerli mi merak edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan İsmail Hakkı Pekin Milli Muharip Uçak Kaan için henüz işin başında olduklarını, ilk prototiplerin ABD'den alınan F-16 motorları ile uçacağını söyledi. Ancak TUSAŞ'ın yerli motor geliştirmek için çalıştığını söyledi.

Kaan uçak motoru yerli mi? MMU KAAN teknik özellikleri neler? - 1. Resim

MMU KAAN TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER? 

Milli Muharip Uçak Kaan'ın kanat açıklığı 14, uzunluğu 21, yüksekliği ise 6 metredir. Tek kişilik kokpiti olan Kaan, çift motorlu, yüksek manevra kabiliyeti özellikleri var. Kaan; düşük görünürlüklü, gelişmiş atış sistemleri, çift fonksiyonlu radar özellikleri taşır. Milli Muharip Uçak Kaan, dördü gövde içinde, dördü de gövdenin dışında olmak üzere sekiz adet orta ve uzun menzilli füze taşıma özelliğine sahiptir. MMU KAAN, 5. nesil bir savaş uçağıdır. 

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...