Kabinede bakan değişikliklerinin bu gece (1 Temmuz) olması bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kabinede bakan değişikliklerinin bu gece (1 Temmuz) olması bekleniyor

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son zamanlarda gündemde yer alan kabinede bakan değişikliğine dair iddialar artarken artarken TGRT'de Medya Kritik programında konuşan Cem Küçük, Fahrettin Koca'nın görevden ayrılacağını söyledi. Temmuz ayında kabinede kaç bakan değişecek, kimler gidecek soruları araştırılırken TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan da açıklama yaptı.

Türkiye'nin gündeminde olan kabine değişikliğinde iddialar artmaya devam ederken vatandaşın gözü Resmi Gazete'de yayımlanacak olan kararlarda yer aldı. Kabinede bakan değişikliği olacak mı, hangi bakanlar değişecek gündemde yer alırken geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'ün açıklamaları konuşuldu. Kabinede değişikliğin bu gece olması bekleniyor.

KABİNEDE BAKAN DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK MI TEMMUZ 2024?

Cem Küçük, bakan değişikliği konusunda açıklamada bulunurken "Kabine değişikliğinden bahsediliyor. Bunlarla ilgili bazı notlarım var. İki bakanımızla hem Fahrettin Koca hem de Ömer Bolat ile konuştum. Kabine değişikliğinde başka bakanların da ismi geçiyor.

Fahrettin Koca'ya istifa meselesini sordum, yalanlamadı. Türkiye'de olağanüstü bir şey olmazsa ya bu akşam ya da önümüzdeki hafta bakanlıktan ayrılacak. Yerine de Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci gelecek. En güçlü aday olarak Şuayip Birinci gözüküyor." sözlerini paylaştı.

Kabinede bakan değişikliklerinin bu gece olması bekleniyor - 1. Resim

Değişikliğin salı veya çarşamba günü duyurulması beklenirken Küçük, 

"Bir kabine değişikliği olacağı kesin. Bu akşama yetişmediği söylendi. Salı veya çarşambaya kaldığı söyleniyor. Erdoğan'ın bir değil birkaç bakanı değiştireceği gelen haberler arasında. Ama belli olmaz." dedi.

KABİNEDE HANGİ BAKANLAR DEĞİŞECEK?

TGRT Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan kabine değişikliğine dair bugün çıktığı programda açıklamalarda bulundu. Sözcan, "Haber kaynaklarımın verdiği bilgi doğruysa ve son anda bir değişiklik olmazsa Kabine değişikliği bu gece gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Kabine'yi topluyor; bana gelen bilgiye göre bu gece kaç bakan gidecekse, yarın yerlerine gelen bakanlar Kabine toplantısında yer alacak." dedi.

Kabinede bakan değişikliklerinin bu gece olması bekleniyor - 2. Resim

Sözlerine şöyle devam etti:

"Herkes cuma gecesine kilitlenmişti, bekleyenler oldu ama değişiklik yapılmadı. Ben ne zaman olacağını söyleyeyim; o gece bu gece... Haber kaynaklarımın verdiği bilgi doğruysa ve son anda bir değişiklik olmazsa Kabine değişikliği bu gece gerçekleşecek. Onun için Resmi Gazete'nin yayın saatine saatlerimizi kurabiliriz.

Neden bugün yapılacak? Çünkü yarın Kabine toplantısı var... Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Kabine'yi topluyor; bana gelen bilgiye göre bu gece kaç bakan gidecekse, yarın yerlerine gelen bakanlar Kabine toplantısında yer alacak. Dediğim gibi son anda bir değişiklik olmazsa bu gece değişiklik olacağına dair güçlü sinyaller aldım."

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...