Kar tatilinde ek ders ödeniyor mu? Kar tatili nedeniyle ek ders ödemesi gündeme geldi

Ülkemizi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı ile birçok il ve ilçede kar tatili ilan edildi. Eğitime bir gün verilen arada öğretmenlerin gündeminde ek ders ödemesi vardı. Ücretli öğretmenlerden ek ders ücreti kesintisi yapılacak.
Türkiye'de birçok ilde okullara yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün tatil verildi. Öğretmenler, kar tatili nedeniyle ek ders ödemesi yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.
KAR TATİLİNDE EK DERS ÜCRETİ ÖDENİYOR MU?
Bugün, 6 Şubat Perşembe günü için yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Bu nedenle gündeme gelen konu ise ek ders ücreti ödemesi idi.
Bu konuda MEB tarafından yapılan açıklamaya göre öğretmenlerin bugün yapacakları ders var ise bu görevi yerine getirmiş sayılır ve ek ders ücreti ödenir deniliyor.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN KAR TATİLİNDE EK DERS ÜCRETİ ÖDENİR Mİ?
Ücretli öğretmenler, girdikleri ders saati kadar ücret alıyorlar. Bu nedenle kar tatili sırasında ücretli öğretmenlere ek ders ücreti ödenmiyor.
6 Şubat Perşembe günü ücretli öğretmenler, ek ders ücreti olan 120 TL'den mahrum kalacak.
HANGİ İLLER KAR TATİLİNE GİRDİ?
6 Şubat Perşembe günü için kar tatili kararı verilen iller şöyle;
Hakkari
Adana (Tufanbeyli İlçesi)
Düzce
Samsun (Bazı İlçelerde Taşımalı Eğitim)
Bolu
Sakarya (Hendek İlçesi, Bazı Mahallelerde Taşımalı Eğitim)
Konya (Hadim ve Güyesınır İlçeleri, Taşımalı Eğitim)
Giresun (Alucra ve Şebinkarahisar İlçeleri)
Gümüşhane
Ordu (5 İlçe)
Nevşehir
Kayseri
Niğde
Erzincan (Refahiye İlçesi)
Trabzon (Tonya ve Şalpazarı İlçeleri)
Sinop (Bazı İlçeler ve Kent Merkezi)
Balıkesir (Dursunbey İlçesi, Taşımalı Eğitim)
Yalova (Taşımalı Eğitim, Köy Okulları, Özel Eğitim)
Elazığ
Zonguldak
Yozgat (Merkez ve 5 İlçe)
Kocaeli
Bayburt (Demirözü İlçesi)
Aksaray (Ortaköy, Gülağaç, Güzelyurt İlçeleri)
Tunceli (Pülümür İlçesi, Taşımalı Eğitim)