KGM işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Karayolları Genel Müdürlüğüne 409 işçi alınacak 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
KGM işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Karayolları Genel Müdürlüğüne 409 işçi alınacak 
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, 409 sürekli işçi alımı yapılacağı belli oldu. Yayımlanan ilanda KGM işçi alımı başvuru tarihleri ve şartları hakkında da bilgi verildi. 

Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı işyerlerine süresi belirli olmayan sürekli iş sözleşmesi ile çalıştırılmak üzere toplam 409 işçi alınacaktır. 

Ağır Makine Yağcısı, Elektrik Tesisat Bakım Ustası, Sürücü Operatörü ve Vinç Operatörü pozisyonlarına personel aranmaktadır. 

KGM işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Karayolları Genel Müdürlüğüne 409 işçi alınacak  - 1. Resim

KGM 409 PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN? 

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerinde üzerinden yayımlanan ilanda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alınacak 409 personel için başvuru tarihi 9 Aralık Pazartesi günü başladı.  

İlan şartlarını taşıyan adaylar ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 5 gün içerisinde başvuru yapabilir. Son müracaat tarihi tatil gününe denk geldiğinden başvurular takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar uzatılır. 


KGM işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Karayolları Genel Müdürlüğüne 409 işçi alınacak  - 2. Resim

KGM PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Adaylar, esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuruda bulunabilir. 

Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir.


  KGM işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Karayolları Genel Müdürlüğüne 409 işçi alınacak  - 3. Resim

KGM PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

Ağır Makine Yağcısı için aranan şartlar arasında adayların Makine, Motor, Torna, Tesviye, Otomotiv Mekanikerliği, Otomotiv Elektromekanikerliği, Otomotiv Teknolojisi, İş Makinesi bölümlerinin herhangi birinden mezun olması ya da Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde İş Makineleri Bakım Onarımı, İş Makineleri Bakım ve Onarımcısı, İş Makineleri Hidrolik Sistemler Bakım ve Onarımcısı, İş Makineleri Motor ve Aktarma Organları Bakım ve Onarımcısı Mesleki Eğitim Belgelerinden herhangi birine sahip olması zorunludur. 

Elektrik Tesisat Bakım Ustası için adayların Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin Elektrik, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Yüksek Gerilim Sistemleri, Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü ile Endüstriyel Bakım Onarım Bölümü mezunu olması ya da Meslek Yüksek Okullarının Elektrik Bölümü, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Bölümü, Elektrik ve Enerji Bölüm Programları ya da Elektrik Mühendisliği Lisans mezunu olması gerekiyor. 

Sürücü Operatörü için aranan şartların başında adayların CE sınıfı sürücü belgesi ve Psikoteknik Değerlendirme Raporuna sahip olması zorunludur. (Kura sonucu atananlar Sürücü Operatörü unvanlı işçi pozisyonunda çalıştırılacaktır.) 

Vinç Operatörü alımında ise adayların CE Sınıfı Sürücü Belgesi ile G Sınıfı Sürücü Belgesi (Vinç Lastik Tekerlekli (ehliyet kodu 105.10) ya da Mobil Vinç (ehliyet kodu 105.31)) ve Psikoteknik Değerlendirme Raporuna sahip olması zorunludur. (Kura sonucu atananlar Vinç Operatörü unvanlı işçi pozisyonunda çalıştırılacaktır.) 

KGM İŞÇİ ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...