Kürşad Oğuz kimdir? Halk TV Program Müdürü ifadeye götürüldü

Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker’in ardından Halk TV program müdürü Kürşad Oğuz, ifadeye götürüldü. Oğuz’un kim olduğu, kariyeri ve neden ifade vereceği merak konusu oldu.
Televizyon ekranlarına bilirkişi ile yaptığı görüşmeyi izinsiz aktaran Barış Pehlivan ve sunucu Seda Selek "bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs" ve "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması" suçlarıyla gözaltına alınmıştı. Gazetecilerin adliyeye sevk edilmesinin ardından Halk TV program müdürü Kürşad Oğuz’un da ifadesinin alınacağı bildirildi. Bu haberin ardından Oğuz'a ilişkin detaylar araştırılmaya başlandı.
KÜRŞAD OĞUZ KİMDİR?
Kürşad Oğuz, 1973 yılında Çankırı'da dünyaya geldi.
Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.
1955 yılında gazeteciliğe başlayan Kürşad Oğuz, Aktüel Dergisi Yayın Koordinatörlüğü, Akşam Gazetesi Haftasonu Ekleri ve Kitap Eki Yayın Yönetmenliği, Vatan Gazetesi Haftasonu Ekleri ve Vatan Kitap Yayın Yönetmenliği, Star Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü, Newsweek Türkiye Yayın Koordinatörlüğü yaptı.
Daha sonra Habertürk bünyesine geçerek internet sitesinde yayın koordinatörlüğü Habertürk Gazetesi Yayın Yönetmen Yardımcılığı ve Habertürk TV Yayın Koordinatörlüğü gibi görevlere geldi. Kürşad Oğuz Halk TV'de ise program müdürü olarak çalışıyor.
HALK TV PROGRAM MÜDÜRÜ KÜRŞAD OĞUZ NEDEN İFADEYE ÇAĞRILDI?
Televizyon ekranlarına bilirkişi ile yaptığı görüşmeyi izinsiz aktaran Barış Pehlivan ve sunucu Seda Selek "bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs" ve "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması" suçlarıyla gözaltına alınmıştı. Ardından Halk TV program koordinatörü Kürşad Oğuz ve Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ifadeye çağrıldı.