Modacı Barbaros Şansal kimdir? İstanbul Havalimanı'nda göz altına alınmıştı!

Ünlü moda tasarımcısı Barbaros Şansal, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı. Şansal hakkında İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan bir arama kararı olduğu ortaya çıktı. Yaşanan olayların ardından ise Barbaros Şansal'ın hayatı ve kariyer geçmişi merak konusu oldu.
İstanbul'a Ercan Havalimanı'ndan gelen Barbaros Şansal pasaport kontrol noktasında gözaltına alındı. Şansal'ın Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir uçakla öğle saatlerinde İstanbul Havalimanı'na indiği ve ülkeye giriş yaptığı sırada polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.
Yapılan kontrollerde, Şansal hakkında İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan arama kararı nedeniyle işlem başlatıldı.
Gözaltına alınmasının ardından Şansal, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Ünlü modacı, ifadesi alınmak üzere Gaziosmanpaşa Adliyesi ek hizmet birimine sevk edildi.
Burada verdiği ifade sonrası serbest bırakıldığı bilgisi paylaşıldı. Olayın ardından Şansal, sosyal medya hesabından İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındığını takipçilerine duyurdu.
Paylaşımında "Ayağımın tozuyla, iner inmez İzmir 11. Asliye Ceza GBT Yakalama! İstanbul Havalimanı" ifadelerini kullanarak durumu takipçileriyle paylaştı.
BARBAROS ŞANSAL KİMDİR?
Barbaros Şansal, 1959 yılında Türkiye'nin başkenti Ankara’da dünyaya geldi. Annesi Güner Eczacıbaşı, babası ise ünlü iş insanı Sungur Tekin Şansal’dır.
Eğitim hayatına Şişli Özel Dost İlkokulu’nda başladı, ardından Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı Pansiyonlu İlkokulu, Site Koleji, İstanbul Alman Lisesi gibi okullarda öğrenim gördü.
Eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi’nde tamamladıktan sonra moda alanındaki eğitimini Londra’da sürdürdü.
Barbaros Şansal Türkiye’nin en tanınmış moda tasarımcılarından biri olmasının yanı sıra, toplumsal meselelerde de ses getiren bir isim olarak öne çıkıyor.
Moda kariyerinin yanı sıra, televizyonda çeşitli programlar sunarak da geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. "Toplu İğne" ve Skytürk'te yayınlanan "Çengel İğne" adlı programları ile moda dünyasındaki tecrübelerini paylaştı.
Tüm bunların dışında Barbaros Şansal edebiyat dünyasına da katkıda bulundu. "3. Sınıf Hamur Kağıda Matbaa Mürekkebi Hayatlar" adlı bir kitap yazmış, ayrıca Matthew Frederick ve Alfredo Cabrera’nın yazdığı "Moda Okulunda Öğrendiğim 101 Şey" isimli kitabı Türkçeye çevirerek yayınlamıştır.
Şansal, moda tarihi alanında akademik çalışmalar yaparak Marmara Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nde dersler vermiştir.
Meslek hayatına büyük katkılar sunan Barbaros Şansal 2020 yılında Yıldırım Mayruk ile birlikte bir jübile düzenleyerek moda dünyasına veda etti. İstanbul’da düzenlenen bu görkemli etkinlik, Şansal’ın meslek hayatındaki son adımı oldu. Aynı yıl Şansal Türkiye'deki moda kariyerine son verdiğini duyurdu.